ÖZHASEKİ ESKİ BAŞKAN ÇELİK’İ UYARMIŞ : “GÜNEŞLİ’YE VİLLA YAPMAYIN”

Son günlerde CHP Milletvekili Çetin Arık ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin Kayseri-Güneşli’deki 700  villa parseli üzerinden girdikleri tartışmada yeni bir boyut ortaya çıktı.


1202 Görüntüleme

Son günlerde CHP Milletvekili Çetin Arık ile Ak Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki’nin Kayseri-Güneşli’deki 700  villa parseli üzerinden girdikleri tartışmada yeni bir boyut ortaya çıktı. Özhaseki’nin eski Başkan Mustafa Çelik’i 8 kişilik bir özel toplantıda uyardığı ve “Güneşli’ye villa yapmayın, olmaz” dediği öne sürüldü

Çelik’in başkanlığı döneminde yapılan toplantıya katılan eski Başkan Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ve Talas Belediye Başkanı Dr. Mustafa Palancıoğlu başta olmak üzere toplantıya katılan 8 kişinin o toplantıda Özhaseki’nin Güneşli tarım arazisinin villa parsellerine çevrilmesine karşı çıkıp çıkmadığını açıklaması bekleniyor.

Güneşli Villa parselleri tartışmaları üzerine deneyimli Gazeteci İlter Sağırsoy’un ortaya çıkardığı bu gizli kalmış özel toplantıya katılanlar ve konuşulanlar hakkında öne sürülen iddiaları Gazeteci İlter Sağırsoy şöyle anlattı:

“Yaptığım araştırmada ortaya çıkan durum şudur. Özhaseki, zamanında yani bu Güneşli’deki arsa villa parsellerine dönüştürülme çalışmaları sırasında buranın villa parseli olmasına kesinlikle karşı çıkmış. Üstelik bunun en az 7-8 şahidi var. Mustafa Çelik’in, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanlığı döneminde gündeme gelen Güneşli tarım arazisinin villa parseline dönüştürülerek imara açılması konusuna Mehmet Özhaseki şiddetle karşı çıkıyor. Kayseri’de yapılan özel bir toplantıya aralarında Mustafa Çelik, AhmetÇolakbayraktar, Palancıoğlu gibi isimlerin de aralarında bulunduğu yedi sekiz kişilik kalabalık bir grup içinde geçen tartışmada Özhaseki açıkça Güneşli tarım arazisinin imara açılmaması gerektiğini ve villa parselleri olmaması gerektiğini savunuyor ve buna karşı çıkıyor. Burada ki herkesin buna şahit olduğunu da öğrendim. Şimdi bu isimler yani bu toplantıya katılanlar, Özhaseki’nin Güneşli  tarım arazisinin kitabına uydurularak villa parseli şeklinde imara açılmasına karşı çıkıp çıkmadığını ve dönemin Belediye Başkanı Çelik’i uyarıp uyarmadığını açıklamalı.”

Gazeteci İlter Sağırsoy’un bu açıklamaları üzerine şimdi gözler o toplantıya katılanlardan; başta eski Başkan Mustafa Çelik, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayraktar ve dönemin Talas Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu ile toplantıdaki diğer isimlere çevrildi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *