Özel Çocuklardan Özel Gösteri

3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle Yeni Mutlu Yüzler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nce yaklaşık 2 ay süren çalışma sonucunda özel çocuklarla birlikte hazırlanan gösteriler sahneledi.


169 Görüntüleme

Yeni Mutlu Yüzler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi, Kadir Has Kültür ve Sanat Merkezi’nde 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle gösteri düzenledi. Gösteride özel çocuklar, öğretmenleri ile birlikte dans etti. Ayrıca gösteride otizmli bireylerin hayatları da anlatıldı.


‘DİPLOMA ALDIĞIN ZAMAN DEĞİL, ÖĞRENCİYE DOKUNABİLDİĞİN ZAMAN ÖĞRETMEN OLURSUN’


İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, gösteride yaptığı konuşmasında, “Bir rehabilitasyon merkezi olarak ilk defa böyle bir program yapıldığını gördüm ve destek olmak istedim. Kurucumuza, böyle bir organizasyon için finans harcaması yapması sebebiyle teşekkür ediyoruz. Bugün evde yatmak varken bunca öğrenciye çaba göstermek ve bu kalabalığı buraya topladığınız için teşekkür ediyorum. Öğretmenlik özveri, emek işidir. Diploma alındığı zaman değil, öğrenciye dokunabildiğin zaman öğretmen olursun” ifadelerini kullandı.

Yeni Mutlu Yüzler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Kurum Müdürü Fatma Tosun ise 3 Aralık Dünya Engelliler Günü vesilesiyle düzenlenen program ile ailelerle bir araya gelmekten mutluluk duyduğunu ifade ederek, kurumun çalışma yapısından bahsetti.
Yeni Mutlu Yüzler Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Finans Müdürü, Özel Eğitim Dernekleri Konfederasyonu İl Temsilcisi ve Kurucu Hüseyin Mutlu da, “Bugün burada yaptığımız gösteri farkındalık oluşturmak, çocuklarımıza imkan tanındığında neler başardığını göstermekti. Herkese teşekkür ediyorum. Toplum olarak bazı ön yargılar var ve bunları aşabilmek, çocuklarımızı daha değerli hale getirmek için var gücümüzle çalışıyoruz” dedi.

Mutlu Yüzler Rehabilitasyon Merkezi kurucusu ve Özel Eğitim Dernekleri Federasyonu İl Temsilcisi Nur Mutlu, gösteri hazırlıklarının yaklaşık 2 ay sürdüğünü belirterek, “Kurumumuz tarafından, öğretmenlerimizle birlikte hazırladığımız programla farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz. Özel çocuklarımıza imkan verildiğinde neler yapabildiklerini anlatmaya çalışacağız. Çalışmalarımız ise yaklaşık 2 ay kadar sürdü. Çocuklarımız bu gösteri için yaklaşık 2 ay boyunca çalıştılar” şeklinde konuştu.

Özel Eğitim Uzmanı Gözde Esirtgen de özel çocukların el emeklerini sergilediklerini söyleyerek, “Sergimizde özel çocukların emekleri var. Normal bir öğrenci çok daha iyi etkinlikler yapabiliyor ancak bizim çocuklarımızın makasla bir şeyler kesebilmesi ve kalem tutabilmesi bizim için büyük bir mutluluk. Özel çocuklarımız çok yetenekli çocuklar. Görünen tablonun arka tarafı çok farklı, muhteşem şeyler yapabiliyorlar. Bizler yeter ki destek olalım. Onlarla çalıştığım için gurur duyuyorum” diye konuştu. 
 

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *