Okulda arkadaşının öldürdüğü Mehmet Eren, oğlu yolculuğuna uğurlandı

Okulda arkadaşının öldürdüğü Mehmet Eren, oğlu yolculuğuna uğurlandı


34 Görüntüleme

KARAMAN'da ortak derste arkadaşı AG (16) tarafından tabancayla vurularak öldürülen Mehmet Eren Parlak'ın (16) cenazesi, yaralanmalar arasında tazminat verildi. Cenazeye katılan sınıflar birbirleriyle sarılıp, ağladı.

Olay, dün saat 09.30 sıralarında Üniversite Mahallesi'ndeki Hakkı Teke Spor Lisesi'nde ortak derste meydana geldi. 11-B sınıfı öğrencisi AG, kızma durumu nedeniyle 11-A sınıfı öğrencisi Mehmet Eren Parlak'ı tabancayla vurdu. Kanlar içinde kalan Mehmet Eren, kaldırıldığı Karaman Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hayatını kaybetmişti. Gözaltına alınan ve sorgulanmak üzere Çocuk Şube Müdürlüğü'ne götürülen AG'nin, olayda uyguladığı tabancanın izne gelen Antalya Emniyet Müdürlüğü'nde görevli polis memuru gününün beylik tabanca olduğu belirlendi. Emniyette suma parayı kullanan AG, sevk edildiği mahkemece tutuklandı.

'SENİN YOKLUĞUNA NASIL DAYANACAĞIM'

Annesi Gamze İçel ve babası Önder Parlak'ın boşandığı için devlet koruması altında, Karaman Sevgi Evleri'nde kalan Mehmet Eren'in cenazesi, bugün Şehir Mezarlığına getirildi. Cenazeye'nin annesi ve babasının yanı sıra İl Milli Eğitim Müdürü Mehmet Çalışkan, sınıf arkadaşları ve katıldı. Yakınlarının desteğiyle güçlükle ayakta durabilen anne Gamze İçel, "Kuzum senin yokluğuna nasıl dayanacağım'" diyerek ağladı. Cenazeye katılan sınıf arkadaşları da birbirleriyle sarılıp, ağladı.

EKİPLER DESTEK VERDİ

Saldırının ardından okuldaki psikososyal destek uygulamaları başlayan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'na bağlı ekipler, mezarlıkta da aile ve toplantılarda destek bulundu. Mehmet Eren'in cenazesi, kılınan namazın ardından Şehir Mezarlığı'nda verildi. Önder Parlak'ın komşusu Serdar Uğurludağ, "Okullarda bu psikolojik desteleri öne almamız gerekiyor. Gençlerin psikolojik analiz ihtiyaçları var." dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *