Nasrallah: Ülke genelinde büyük bir katliama tanık olduk

Nasrallah: Ülke genelinde büyük bir katliama tanık olduk


45 Görüntüleme

HİZBULLAH lideri Hasan Nasrallah, bu hafta Lübnan’da iletişim cihazlarında meydana gelen patlamaların ardından ilk kez konuştu. Nasrallah, “Ülke genelinde büyük bir katliama, eşi benzeri görülmemiş bir katliama tanık olduk. Bunun için söze, değerlendirmeye ve duruşa ihtiyaç var” dedi.

 

Hizbullah lideri Nasrallah, yaptığı konuşmada İsrail’in 5 bin kişiyi öldürme girişiminde bulunduğunu, tüm çatışma kurallarını çiğnediğini belirterek, “Beni bugün konuşmaya iten şey, son iki gün içinde meydana gelen olaylardır ve bu da söz söylemeyi, bir değerlendirme yapmayı ve bir duruş sergilemeyi gerektirmektedir. Ülke genelinde büyük bir katliama, eşi benzeri görülmemiş bir katliama tanık olduk. Lübnan hükümetine, Sağlık Bakanlığına, hastanelere, sağlık merkezlerine, sağlık kurumlarına, doktorlara ve hemşirelere teşekkür ediyoruz. Hastanelerini bize açan ve bize yardım eden Suriye hükümetine teşekkür ediyoruz. İsrailliler tüm çatışma kurallarını çiğnediler. İki gün içinde ve her seferinde sadece bir dakika içinde İsrail 5 binden fazla insanı öldürmeye teşebbüs ettiler. Salı günü yaşananlar, ne insani ne de etik düzeyde hiçbir şeyi dikkate almaksızın tüm yasaların ve kırmızı çizgilerin ihlalidir” dedi.

 

‘DAHA KÖTÜSÜYLE YÜZLEŞMEYE HAZIRLANACAĞIZ’

 

Nasrallah, daha güçlü olacaklarını ve daha kötüsüne hazırlanacaklarını vurgulayarak, “İsrail'in hedefi büyük ölçüde engellenmiştir. Çeşitli araştırma komiteleri kurduk ve olası tüm senaryoları inceliyoruz. Evet, sert ve ağır bir darbe aldık. Düşman, toplumun farklı katmanlarında yaygın olan sivil cihazları kullandı ve Çarşamba günü bu eylemi, yerlerini umursamadan iletişim cihazlarını havaya uçurarak tekrarladı. Bazı patlamalar hastanelerde, pazarlarda, kamuya açık yollarda, evlerde ve çoğunlukla sivillerin yaşadığı yerlerde meydana geldi. Düşmeyeceğiz. Daha güçlü olacağız ve daha kötüsüyle yüzleşmeye hazırlanacağız” ifadelerini kullandı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *