Muğla'da göçmen kaçakçılığı operasyonunda 6 kapsamında

Muğla'da göçmen kaçakçılığı operasyonunda 6 kapsamında


68 Görüntüleme

MUĞLA'nın Datça ilçesinde, Yunanistan'a gitmek için lastik botu içerisinde bekleyen Mısır uyruklu 20 kaçak göçmen yakalanırken, 6 şüphelisi gözaltına alındı. İşlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüpheliler tutuklandı.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Datça'nın Kızlan Mahallesi'nin Gebekum mevkisinde 1 Ağustos'ta saat 21.00 sıralarında 35 AYY 986 plakalı araç ile göçmen kaçakçılığı tarafında bilgi aldı. Cumhuriyet Başsavcılığı desteğinde Datça İlçe Jandarma Komutanlığı ve Sahil Güvenlik Komutanlığı ekipleri, Yunanistan'a fiber karinalı şişme lastik botu desteği için Mısır uyruklu 20 kaçak göçmeni alıkoydu. Bölgede yapılan aramada, göçmen kaçakçısının kimliğini itiraf eden Devran Karaoğlan (29) ile Murat Sulu (32) gözaltına alındı. Olay yerinden kaçan 35 AYY 986 plakalı araç ise Hisarönü Jandarma Karakol Komutanlığı önünde yapılan yol kontrolü durduruldu. Araçtaki Adnan Yerlikaya (61), Hasan Gökbel (42), Cihan Sulu (32) ve Cem Gökbel (38) gözaltına alındı.

Jandarmadaki operasyonların ardından adliyeye sevk edilen 6 şüpheli tutuklanırken, 20 kaçak göçmen ise Muğla İl Göç İdaresi'ne teslim edildi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *