MUĞLA Bodrum Otelciler Derneği Başkanı: Tur acentesinin iflası nedeniyle 10 milyon euro üzerinde kayıp var

AVRUPA'nın en büyük tur acentelerinden FTI isimli şirketin iflası üzerine Muğla'nın turistik ilçesi Bodrum'a, Almanya üzerinden planlanan turist dağılımının azaldığını söyleyen Bodrum Otelciler Derneği (BODER) Başkanı Ömer Faruk Dengiz, "10 Haziran'dan sonra FTI üzerinden turist Almanya'daki sigorta fonu diğer acentelerle görüşme halinde, 10 Haziran'dan sonra başka bir seyahat acentesi müşterilerinin üzerinde bir kayıp olduğunu düşünüyoruz" dedi.


104 Görüntüleme

Dünyanın en önemli turizm destinasyonlarından olan Bodrum'a sezon boyunca Almanya üzerinden yaklaşık 90 bine yakın turist geliyor. Avrupa'nın en büyük tur acentelerinden FTI şirketinin iflası üzerine Bodrum'a Almanya'dan gelmesi planlanan turistik faaliyetlerin azalmasının gerçekleşeceği belirtildi. Konuyla ilgili değerlendirme yapan Bodrum Otelciler Derneği Başkanı Ömer Faruk Dengiz, "2 Haziran'da dağıtım haberinden BODER olarak olağanüstü toplandık. Bu noktada otelcilerle bire bir görüşme sağladık, müşterilerin mağduriyetine çalıştık. TÜRSAB ile ortak bir çalışma yaptık. 10 Haziran'dan sonra Artık FTI üzerinden turist gelmeyecek. 95 bin liralık yabancı turistin gelmesi bekleniyordu. ile 50'ye yakın ülke Bodrum'a gelinebiliyor. Orta Avrupa, Suudi Arabistan ve İngiltere'den bu insanları kapatmayı düşünüyoruz. Çok büyük bir halkın korunmasını sağlayacak" ifadesini kullandı.

 

'ACENTELER BODRUM İSMİYLE DİDİM SATIYOR'

 

Çok sayıda acentenin Bodrum ismiyle Didim'e satış yaptığını söyleyen Dengiz, "Didim'in kendi ismiyle satması gerekiyor, Bodrum'un kendi ismiyle satması gerekiyor. Didim, Bodrum gibi olamaz, Bodrum da Didim gibi olamaz. Didim'in kalabalık ve gastronomisi güzel. Neden Bodrum'u kullanıyorlar? Örnek olarak gösteriyorlar, bu bizi de yüceltiyor ama herkes kendi işlerini yapmak istiyor. Didim zaten kendilerini yetiyor, doğru yapıyorlar. Neden, Didim diye satmıyorlar da Bodrum diye satıyorlar? İlgili acentelerle iletişim geçti, 5'e yakın acente Bodrum taşımacılığı sadece Didim olarak değiştirildi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *