MSB: Son bir haftada 30 terörist etkisiz hale getirildi

MSB: Son bir haftada 30 terörist etkisiz hale getirildi


66 Görüntüleme

MİLLİ Savunma Bakanlığı (MSB) Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, "Son bir haftada 30, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar ise 531'i Irak'ın, 650'si Suriye' dokuzuncu sırada olmak üzere 1181 terörist etkisiz hale getirildi" dedi.

MSB Basın ve Halkla İlişkiler Müşaviri Tuğamiral Zeki Aktürk, Bakanlıkta son bir haftada yapılan faaliyetlere ilişkin bilgilendirme toplantısı toplandı. Tuğamiral Aktürk, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) terörü kaynağında yok etme stratejisi çerçevesinde sürekli olarak operasyonlar gerçekleştirdiğini belirterek, "Son bir hafta 30, 1 Ocak 2024'ten bugüne kadar 531'i Irak'ın, 650'si Suriye'ydi. dokuzuncu bölgede olmak üzere 1181 teröristin etkisiz hale getirilmesinden yararlanıldı.

'ASILSIZ İDDİALAR ORTAYA ATILMAKTADIR'

Hudut güvenliğine yönelik bazı iddiaların ortaya çıkarıldığı aktaran Aktürk, "Hudutlarımızla ilgili daha önce de karşılaştığımız gibi yer, saat ve hangi ülkenin belli olmadığı ve insan kaçakçılarının reklamlarını da içeren görüntüler üzerinden asılsız iddialar ortaya çıkıyor. Yurt içinde görülen her yabancıyı hudutlardan yasa dışı şimdiye kadar gelmiş zanneden veya kasıtlı olarak satın alma işlemi yapan çalışanlar, en büyük saygısızlık büyük bir kahramanlık ve fedakarlıkla 7 gün 24 saat esasına göre sınırlarımızı koruyan 60 bin Mehmetçiğimize yapmakta ve TSK'ya iftira atmaktadır. bir kez daha ifade ediyoruz" diye konuştu.

'1344 KİŞİ ENGELLENDİ'

Aktürk, 210'u son bir haftada olmak üzere, 1 Ocak'tan bugüne kadar yasa dışı ortamda çalışarak çalışan 5 bin 215 kişinin hudutlarda yakalandığını belirtti, "Son bir haftada engellenen 1344 kayıtlı ile birlikte bu yıl içinde engellenen kişi sayısı 59 bin 636 oldu. İcra edilen operasyonlarda bu hafta içerisinde yaklaşık 39 kilogramlık madde (metamfetamin) ele geçirilmiştir" dedi.

'TARAFLARI KARARA UYMAYA DAVET EDİYORUZ'

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin (BMGK) Gazze için ateşkesin sürdürülmesini genişleten Aktürk, "2735 sayılı karar, önemli bir adım olarak değerlendiriyoruz. Gazze'de katliamın sona ermesi açısından tarafları bu karara uymaya davet ediyoruz. Bugüne kadar alınan kararlar ve uluslararası hukuk hiçe Sayan İsrail'in, söz konusu karar uygulamasının devam ettiği ülkede, 7 Ekim'den bu yana göstermiş olduğu adaletli ve insani tutumu ve savaşta kalıcı olarak sona ermesi için katkı desteğinden yararlanılacaktır".

Tuğamiral Aktürk'ün sunumunun ardından Bakanlık kaynakları gazetecilerinin sorularını yanıtladı. ABD'den yeni F-16 savaş uçaklarının tedariki ve mevcut takip uçaklarının modernizasyonu ile ilgili olarak sözleşmelerin imzalandığı ve ayrıntılar üzerinde heyetlerin görüşmelerinin devam ettiği belirtildi. Detaylar üzerinde gerçekleşecek gelişmeler sonrasında ortaya çıkacak ayrıntıların, bilahare kamuoyu ile paylaşılacağı aktarıldı.

'SÖZDE SEÇİM İPTAL EDİLMELİ'

PKK terörünün Suriye'nin bölünen yuvalanan bölümü PYD/YPG'nin başlatılması için girişimlerde bulunan yerel seçimlerin, BMGK'nin 2254 sayılı kararına ve Suriye'nin topraklara aykırı olması dikkat edilerek, 2 kez ertelenen seçimin yapılması gerektiği vurgulandı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *