Minik Yüreklerden Rekor Koro Denemesi

29 Ekim Cumhuriyet Bayramı vesilesiyle ‘Minik Yüreklerin Dev Korosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri’ rekor denemesi etkinliği düzenlendi. Etkinlikte bin 200 çocuk, Cumhuriyet ve Türkiye konulu şarkı söyledi.


258 Görüntüleme

Kayseri Valiliği, Kayseri Büyükşehir Belediyesi, Erciyes Üniversitesi (ERÜ), İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Lider Eğitimcileri, Gönüllüleri ve Akademisyenleri Destekleme Derneği (LEGADDER) iş birliği ile ‘Minik Yüreklerin Dev Korosu, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı Konseri’ etkinliği düzenlendi. Erciyes Kültür Merkezi’nde gerçekleşen rekor denemesi etkinliğine bin 200 öğrencinin yanı sıra Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar, İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, İlçe Milli Eğitim Müdürleri, İŞKUR İl Müdürü Ayşe Ak, öğrenci ve öğretmenler katıldı. 

KayseRadar ve Radyoradar ortak yayınında etkinlikle ilgili açıklama yapan Vali Çiçek, “Bizim için de izlemesi dinlemesi çok keyifli ve gururlu oldu. Özellikle Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı hocalarımız gençlerimize hem Türklük duygusunu aşılamak hem cumhuriyetle hem de milletimizle gurur duymalarını sağlamaya dönük çalışmalarından birisi. Bin 200 çocuğumuz bugün burada birlikte marş söylemenin mutluluğunu yaşadılar. Birlikte koronun nasıl olabileceğini gördüler. Aynı zamanda birlikte söyledikleri Cumhuriyet ve Türkiye şarkılarıyla bizleri mutlu ettiler. Güzel bir organizasyondu. Bin 200 çocukla birlikte rekor denemesiydi. Bundan önce 700 kişi ile yapılmış fakat şu an bin 200 çocukla yapıldı, çok güzel bir çalışma oldu” dedi.

Büyükşehir Belediye Başkanı Büyükkılıç da, “Tabi cumhuriyetimizin 99. Yıl dönümü kutlamalarına da bu yakışır. Gerçekten yavrularımızın her birini tebrik ediyor, alnından öpüyoruz. Onlar bizim geleceğimiz. İnşallah sene 100’üncü yüz yılda daha nice 100 yıllara diyerek kutlamak nasip olur. Bu yavrularımızı yetiştiren öğretmenlerimize ve onlara yol gösteren velilerimize teşekkür ediyoruz. Bu organizasyonu yapan herkese teşekkür ediyorum. İyi bayramlar diliyorum” ifadelerini kullandı.

İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik de, “Bu atmosfer gösteriyor ki biz parça parça da olsak istediğimiz zaman birleşebiliyoruz. İstediğimiz zaman güzellikleri ortaya çıkartabiliyoruz. Emeği geçen tüm öğretmenlerimizi kutluyoruz” şeklinde konuştu.

İŞKUR İl Müdürü Ayşe Ak da şunları söyledi: “Cumhuriyeti çocuklarımıza anlatmak gelecek nesillere aktarmak açısından çok güzel bir program” diye konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *