Milletvekili Murat Cahid Cıngı: “Organize sanayi bölgesinde aylık 50 bin lira maaş alan kaynakçı var”

AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı; ”Herkes masa başında çalışamaz. Herkes bürokrat olamaz. Herkes kamuda çalışamaz. Kamunun buna gücü takati yetmez. Dolayısıyla ya burada tıkanma varsa siz de eğer çok iyi bir üniversite mezunu değilseniz, açık söylüyorum, çok iyi bir bölüm mezunu değilseniz zorlamayın. Bugün organize sanayi bölgesinde aylık 50 bin lira maaş alan kaynakçı var” dedi.


252 Görüntüleme

Devletin meslek liselerine ve çıraklık okullarına verdiği desteği belirten AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı; “Devlet o kadar çok destek veriyor ki, inanılmaz. Milli Eğitim Müdürlüğümüzle beraber çırak okuluna gittim, gezdik. Devletin verdiği imkanları değerlendirdik. Çocuk lise 1’e teknik olarak başlıyor. 4 gün sanayide çalışıyor, 1 gün okula geliyor ve sigortasını da yapıyor. Asgari ücretin üçte biri kadar maaş veriyor, sınıf atladıkça bu oran artıyor. Lise sonda galiba asgari ücret kadar destek veriliyor. Hem piyasada çalışıyor, işverene de maaşını destekliyor. Çocuğa da cep harçlığı veriyor” şeklinde konuştu.

Herkesin üniversite mezunu olmasına gerek olmadığını, başka sektörlerde çalışacak insanlara da ihtiyaç olduğunu belirten AK Parti Kayseri Milletvekili Murat Cahid Cıngı;  “Aslında ara kurslarda ufak tefek sertifika programları olmalı ama zaten var. Belediyenin KAYMEK’leri, valiliğin açmış olduğu seminerler gibi o kadar çok imkan var ki. Sadece talip olup kendinize bir gelecek biçmeniz gerekiyor. Herkes masa başında çalışamaz. Herkes bürokrat olamaz. Herkes kamuda çalışamaz. Kamunun buna gücü takati yetmez. Dolayısıyla ya burada tıkanma varsa siz de eğer çok iyi bir üniversite mezunu değilseniz, açık söylüyorum, çok iyi bir bölüm mezunu değilseniz zorlamayın. Bugün organize sanayi bölgesinde aylık 50 bin lira maaş alan kaynakçı var. Aylık 50, 60 bin lira maaş alan mobilya boyacısı var" dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *