Mezradaki okulun tek öğrencisinin hem öğretmeni hem arkadaşı

BATMAN'ın Sason ilçesindeki 1 derslikli Kaşyayla Gidornik İlkokulu'nda, sadece 3'üncü sınıf öğrencisi İsmail Bozkurt (8) eğitim görüyor. 30 nüfuslu mezra, ilçeye 2 saat uzaklıkta olduğu için okulda lojmanında kalan gizli öğretmen Pınar Aktaş (28), sabahları okulun sobasını yakıp işe katıldıklarını belirtti, "İsmail geldikten sonra dersimizi işliyoruz. Tek öğrenciye eğitim vermek farklı bir duygu. Öğrencinin okul arkadaşıyım. Teneffüslerde badminton , satranç, futbol tarzı oyunları oynuyoruz" ded


138 Görüntüleme

Sason ilçesi Kaşyayla köyünün 5 hane ve 30 nüfuslu Güneycik mezrasında 2015'te açılan 1 derslikli Kaşyayla Gidornik İlkokulu'nda, kış şartlarının sert geçmesi ve merkezde doğru yaşanan göçler nedeniyle öğrenci sayısı sona erdi. Okulda, 2023-2024 eğitim-öğretim yılında eğitim gören sadece 3'üncü sınıf öğrencisi İsmail Bozkurt kaldı. Mezranın ilçeye 2 saat uzaması nedeniyle okulun lojmanında kalan öğretmen Pınar Aktaş, kış aylarının soğuk geçiş mezrada, sabahları sobayı yakarak işe başlıyor. İsmail'in hem tek öğretmeni hem de okuldaki tek arkadaşı olan Aktaş, teneffüs imkanları bahçede çeşitli oyunlarla değerlendiriyor.

'AİLE GİBİ OLDUK'

Öğretmen Pınar Aktaş, “Köye geldiğimde 2 saatlik bir mesafenin görüldüğü görüldü. Okula geldiğimde de farklı bir sürpriz içerisindeydim. Okulda sadece 1 öğrenci vardı. Daha önceki görevlerde okullardaki kalabalık sınıflar vardı. Elbette ki o da farklı bir deneyim ama bir öğrencinin olması çok farklı bir deneyim. Eğitim konusunda daha farklı üzerine düştüm. Eğitiminden kesinlikle geri çekilmedim, daha çok önem verdim. Öğrencinin hem öğretmeni hem okul arkadaşıyım. Öğrencimle badminton, satranç, futbol tarzı oyunları oynuyoruz. Teneffüslerimizi bu şekilde değerlendirebiliyoruz. Ders çalışırken eğlenceli hale getirmeye çalışıyorum. Okuldan soğutmamasını sağlıyorum. Sabah sobasını yakıyorum. İsmail'in yapmayı planlıyorum. O geldikten sonra dersimizi işliyoruz. Bazen olumsuz hava koşulları olabiliyor. O zaman da evde giderek ona ders verir. Orada eksikliğini tamamlamaya çalışıyorum. İsmail neşeli, çalışkan, söyledikleri çabuk kavrayabilen bir öğrenci. İleride güzel bir yerde gelişmeyi düşünüyorum. Burada tek öğretmenim olduğu için önem veriliyor. Biz birer aile gibi olduk. Öğretmenden sadece abla da oldum, arkadaş da oldum. Bu sayede aileyle çok samimi olduk” diye konuştu.

'BİR ÖĞRENCİMİZİ DAHİ KAYBEDECEK DURUMUMUZ YOK'

Zor bir coğrafyada kalan öğretmen Pınar Aktaş'ın büyük fedakarlık yaptığını ifade eden İlçe Milli Eğitim Müdürü Veysi Bozkurt da “Burası bizim narin okullarımızdan bir tanesi. Doğayla iç içe. Ancak şu özelliği var; tek öğrencisi olan bir okulumuz. Milli Eğitim Bakanlığımızın geçiş senet çıkardığı yönetimlik dahilinde, tek öğrenci dahi olsa biz tüm okullarımızı fırsat eşitliği kapsamında öğretmen görevlendirip, kendilerine uygun eğitim hizmetleri sunuyoruz. Geleceğin nesillerinin yetişmesinde, bir öğrencimizi dahi kaybedecek durumumuz yok. Etrafı dağlarla çevrili, kış şartlarının çok ağır geçen bu bölgede bir kadın öğretmenimizin tek başına burada bulunup, bu hizmet icrası gerçekten kolay bir şey değil” hayatından faydalandı.

'OKULUMU VE ÖĞRETMENİMİ ÇOK SEVİYORUM'

Büyüyünce polis olmak istediğini söyleyen İsmail Bozkurt da “Okulumu ve öğretmenimi çok seviyorum. Tek öğrenci olmama sıkılmıyorum. Çünkü öğretmenimle hem ders yapıyorum hem de oyun oynuyoruz. Öğretmenim bana çok iyi açıklıyor. Benim 2 tane yavru keçim var. Okuldan sonra keçilerimin yanına gidiyorum. Onlarla oynuyorum” dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *