Mehmet Özhaseki’den Kooperatif Mağdurlarına İyi Haber “Bu Konu Beni Rahatsız Etti”

Kayseri’de kooperatifler tarafından mağdur edilen şahıslar için AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki harekete geçti.


402 Görüntüleme

Geçtiğimiz günlerde Erte Haber Genel Yayın Yönetmeni Erdinç Teğmen’in televizyon ekranlarında “Kayseri’deki kooperatiflerin insanları mağdur ettiklerini, üyelerinden topladıkları paralarla kendilerine oluşturdukları lüks hayatı ve haklarını aramak isteyen mağdur üyelerin karşılarına silahlı insanları çıkardıklarını” ifade etmişti. AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki konuya duyarlılıkla yaklaşarak yasa çalışmalarının başlatıldığını belirtti.

“KOOPERATİF MAĞDURU OLAN VATANDAŞLARIMIZIN HAKLARINI ALACAĞIZ SORUNLARINI ÇÖZECEĞİZ”

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından müfettiş gönderilerek titiz bir inceleme başlatıldığını belirten Mehmet Özhaseki şunları söyledi:

“Kooperatif mağduru olan vatandaşlarımızın haklarını alacağız, sorunlarını çözeceğiz. Bu olay, beni bir Kayseri Milletvekili olarak rahatsız etti.  Yardımcım Veli Böke Bey konu ile ilgili görevlendirerek yaşanan sıkıntının hukuki boyutunu dinlemesini ve çalışmasını istedim. Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından müfettiş gönderilerek titiz bir inceleme başlatıldı. Kanuni boşluktan istifade edilerek insanların sıkıştırıldığı ortaya çıktı. Adalet Bakanımız Sayın Bekir Bozdağ ile görüşerek icra işlemlerinin durdurulmasını sağladık. Sonrasında kanun teklifini hazırladık. Üzerinde çalışmalar devam ediyor. Çok düşünülerek, ince eleyip sık dokuyarak bu yasaya çalışılıyor. Torba yasa ile inşallah bu teklifi meclisimizden geçireceğiz. Ortada suçu olan bir kooperatif yetkilisine ben de suç duyurusunda bulunacağım.” dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *