Lösemiyi yenip depreme boğulan Ramazan, Bodrum'da moral buldu

Lösemiyi yenip depreme boğulan Ramazan, Bodrum'da moral buldu


69 Görüntüleme

ADIYAMANDA'da oturan ve Ankara'da 4 yıl süren mücadelenin ardından lösemiyi yenip memleketine dönen Ramazan Belli (11), bu kez Kahramanmaraş'ın merkezinde depremi yaşadı. Depremin psikolojisinde yarattığı etkiler uzun bir süre üzerinden atamayan Belli, Lösemili Çocuklar Sağlık ve Eğitim Vakfı'nın (LÖSEV) Bodrum'daki Turgutreis Tatil Köyü'nde kendisi gibi bir hastalık yenen çocuklarla bir araya gelerek moral buldu. Belli, "Depremde polisler bize çok yardımcı oldu. Büyüdüğümde polis olmak istiyorum. LÖSEV bana kendimi iyi hissettirdi" dedi.

Adıyaman'da yaşayan 7 çocuklu Belli ailesi oğlu Ramazan Belli'ye (11), 2018 yılında lösemi teşhisi konuldu. 4 yıl boyunca İstanbul ve Ankara'da tedavi gören Belli, tekrar memleketine döndü. Hastalığı atlatmanın mutluluğunu yaşayan Ramazan ve ailesi, bu kez Kahramanmaraş merkezli 11 yıllık depreme yakalandı. Psikolojik olarak zor zamanlar geçiren ve depremlerin yaşandığı uzun bir süre üzerinden atamayan Ramazan'ın kendisini daha iyi hissetmesi için tedavi sürecinin yollarının kesiştiği LÖSEV, harekete geçti. Ramazan Belli, kendisi gibi hastalığa yenen çocuklarla LÖSEV'in Bodrum'daki tatil köyünde bir araya geldi. Burada çok sayıda aktiviteye katılarak spor, sanat ve drama gibi etkinliklerde yer alan Belli, aynı zamanda bunlarla özel olarak kurulan sınıflarda temel eğitim ve Almanca dil eğitimi aldı.

'YÜZMEYİ BODRUM'DA ÖĞRENDİM'

Bodrum'da farklı şehirlerden gelen çok sayıda arkadaş edindiğini ve etkinliklere katıldığını, hızyi de öğrendiğini söylüyor Belli, "Burası çok güzel. Oyun oynuyoruz, etkinlik yapıyoruz. Yunusları görmeye gittik, Bodrum Kalesi'ni de mevcut. Denize girmeyi çok güzel ve burada olduğunu biliyordu "dedi.

Depremde büyük bir korku ve panik yaşadıklarını anlatan Belli, "İlk depremde uyuduğum için hissetmedim ama ikinci depreme yakalandık. Salıncaklarda çok sayıda aktivitem. Evimizde hasar yok ve ailem de iyi. Depremden sonra bir süre dayımlarda bulunmaktayım" ifadesini kullandı.

Ramazan Belli, "Hastalığı yendiğimde çok rahatladım ve iyi hissettim. Bu hastalık yaşayan kardeşlerinin heveslerini tüketsinler. Onlar da bu hastalığı yenebilir, kendilerine güvensinler. Bende ilk başlarda iyi kalacağım ama sonrasında hastalık yeneceğime inandım ve yendim Depremde polisler bize çok yardımcı oldu. LÖSEV bana iyi hissettirdi, iyi ki varsın LÖSEV" kullandı.

'SOSYALLEŞEREK TRAVMALARI AZALIYOR'

LÖSEV İzmir Halkla İlişkiler Koordinatörü Gamze Berçin Edirne ise "Burada lösemi ve kanser salgını yenmiş odalarla, gençlerimizle sosyalleştikleri bir ortam dinlenmeleri ve tatil yapıyorlar. Depremi atlatmış Adıyaman'dan gelen Ramazan ve Kayseri'den gelen Mehmet ile sohbet ettik. burada ağırladığımız için çok mutluyuz Pek çok çocuğun hikayesi birbirinden özel ama bazılarının daha zor hayat hikayeleri var.Bizler de zorlananların hayata tekrar bağlanmaları için bu süreçte rol oynuyoruz.Ramazan bir anda hastalıklar biterken, bir yanda depremle yüz yüze o korkuyu yaşıyoruz zor. Bu şekilde sosyalleşip, farklı deneyimler elde ettiklerinde hem başkalarına göre hem de hayatlarında yaşadıkları başkalarını geride bırakanlar" dedi.

2 sene önce hastalık yenen ve Kayseri'den gelen Mehmet Dursun Erkmen (11) de "Buraya hem bilgi hem de sağlık için geldim. Burada taş boyama başta olmak üzere birçok aktivite yapıyoruz. Bunun yanı sıra denize giriyoruz, gezilere yapabiliyoruz. Voleybol, langırt oynuyorum . konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *