KTO Başkanı Gülsoy: “Yenilenebilir enerji kaynakları hızlı gelişiyor”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, yenilenebilir enerji kaynaklarında Türkiye’nin hızlı bir gelişim gösterdiğini söyledi.


358 Görüntüleme

KTO, 2022 yılının ikinci meclis toplantısını Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu’nda gerçekleştirdi. Toplantıda konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Avrupa Yeşil Mutabakatı ve bunun gerekliliklerine değindi. Gülsoy, “Türkiye bu konuda hızlı yol aldığı ve enerjisinin önemli bir kısmını yenilebilir kaynakları üretiyor olacağı için bu konu da Türkiye rekabette bir adım öne çıkacak inşallah. Bu konuda almamız gereken mesafeler var. İklim dostu yatırımların payının artırılması için Türkiye Yeşil Faaliyet standartlarını tanımlamak gerekiyor. Standartlara uyum güçlendikçe küresel yeşil finansman kaynakları en verimli şekilde Türkiye’ye çekilecektir. Avrupa Birliği, Avrupa Yeşil Mutabakatı kapsamında yeni büyüme stratejisi benimsemiştir. Özellikle sınırda karbon düzenlemesi ihracatın yüzde 45’ini AB’ye yapan Türkiye için son derece hayati bir unsurdur” dedi. 

“ENFLASYON TEKLİ RAKAMLARA İNECEK”

KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesinin yerinde bir karar olduğunu belirten Başkan Gülsoy, “KDV’nin yüzde 8’den yüzde 1’e düşürülmesi yerinde bir karar olduğunu belirtmek isterim. Bu karar ekonomik çarkların daha hızlı dönmesini sağlayacak ve vatandaşların alım gücünü artıracak. Ve kısa vadede de enflasyona etki edeceğini düşünüyorum. Diğer sektörlerdeki KDV oranının tek haneli rakamlara inmesi beklentimiz arasında.  Biz kendi kendimize yeten ülke olma zorunluluğumuz var” diye konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *