KOCAELİ Kocaeli merkezli 3 ilde kargo dolandırıcılarına operasyonda 8 kapsamlı

KOCAELİ Kocaeli merkezli 3 ilde kargo dolandırıcılarına operasyonda 8 kapsamlı


37 Görüntüleme

KOCAELİ merkezli 3 ilde kargo dolandırıcılarına yönelik düzenlenen operasyonda, Türkiye genelinde 23 kişi 2 milyon 100 bin TL dolandırdıkları kaydedilen 12 şüpheli gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen şüphelilerden 8'i tutuklandı.

Kocaeli Emniyeti Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, internet üzerinden sattıkları zararlı kargoda kaybolduğu tarafta Türkiye'nin birçok yerinden şikayetçi olan 23 kişi, kargoya sunulan teklifsiz çete tarafından çalındığını tespit etti. Ekiplerin, çete ürünlerinin internet üzerinden değerli ürünleri şeytan kişilerin ilettikleri kapora karşılığında ürünleri Kocaeli'deki bir kimliklerine göndermelerini sağladıkları, daha sonra kargoda çalışanlar olarak tanıtarak alıcıdan kargo takip numaralarını bilgilerini sağlamakta olup ürünlerini çaldıkları belirlendi. Çetenin bu yöntemle 23 kişinin toplamda 2 milyon 100 bin TL zarara uğradığı tespit edildi. Çalışma kapsamında yapılan operasyonlarda 3 kişi tutuklandı.

 

19 Ekim günü Kocaeli merkezli olarak Çanakkale ve İstanbul'da tespit edilen 13 adrese operasyon düzenlendi. Operasyonda M.Ş., H.Ş., İ.D., GK, MYÇ., EP, M.İ., ZBÖ., DP, GK, İ.T. ve HA isimli 12 şüpheli yakalanarak gözaltına alındı. Şüphelilerin adreslerinde yapılan aramalarda 1 adet lisanssız tabanca, 5 adet dizüstü bilgisayar, 13 adet cep telefonu, 1 adet renkli yazıcı, 1 adet POS cihazı, çok sayıda flaş bellek, fotoğraf makinesi aksesuar ve kimlik tabanında kullanılan kart makinesi ile çok sayıda sahte kimlik üretme kullanımı şeklinde hazırlanmış boş kart ele geçirildi.

Emniyetle ilgili şüpheliler hakkında yapılan araştırmalar, dolandırıcılık suçundan M.Ş.'nin 15, H.Ş.'nin 30, İ.D.'nin 2, GK'nin 30, MYÇ.'nin 2, EP'nin 2, M .İ.'nin 1, ZBÖ.'nün 13, DP'nin 1, GK'nın 2, İ.T.'nin 1, HA'nın 2 sabıka kaydının olduğu belirlendi. Şüphelilerden GK, operasyonların ardından Cumhuriyet savcısının talimatıyla serbest bırakıldı. Emniyette operasyonlar tamamlanan şüpheliler bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Adliyeye sevk edilen 11 şüpheliden 8'i mahkemece tutuklanarak cezaevine gönderilirken, 3 şüpheli ise adli kontrol şartı ile serbest bırakıldı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *