Kayserili avukat ‘Adalet Vakfı’ kurdu

Kayseri Barosu avukatlarından Zeki Gümüş, Türkiye Adalet Vakfı (TÜRAV) ismini verdiği vakfın resmi gazetede yayınlanmasının ardından TÜRAV’ın resmen faaliyete başladığını duyurdu.


313 Görüntüleme

Hukuk ve adalet kavramının tartışma konularından biri haline gelen ülkemizde, adalete güvenin günden güne azaldığı bir toplumda, Kayserili avukat Zeki Gümüş’ün önderliğinde, ‘hukuk’ ve ‘adalete’ güvenin yeniden sağlanmasına katkı vermek amacıyla Türkiye Adalet Vakfı kuruldu. Kısaltması TÜRAV olan vakfın kurucu başkanı olarak Kayseri Barosu avukatlarından Zeki Gümüş oldu.  Türkiye’nin mesleki anlamda kurulan vakıflar arasında ön sıralarda yer alması planlanan TÜRAV’ın Kayseri’de kurulmuş olması da kentin, hukuk misyonu anlamında ayrı bir konuma gelmesine katkı sağlayacak.

 ‘HERKES İÇİN DEĞİL, HER ŞEY İÇİN ADALET’
TÜRAV’ın amaçları hakkında bilgiler veren Vakıf Başkanı Zeki Gümüş, “Hukukun üstünlüğü ve yargının  bağımsızlığı gereğince yargının malzemesi  olan adalet kavramı ve bu kavramın kapsadığı tüm alanlarda etkin olmak noktasında adalet kavramının soyut içeriğinin somut  ve uygulanabilir hale dönüştürülmesindeki toplumsal alandaki tüm  evreleri kapsayacak faaliyetlerin oluşumundaki amacına hizmet eder.  Adaletin daha etkin ve hızlı sağlanması noktasında , adalet kurumlarına her türlü kaynak sağlamak için faaliyetlerde bulunmak  ve bu kurumların yanında olmak, bu kurumlara yetişecek insan kaynaklarına her türlü destek sağlamak. Adalet kavramıyla birlikte, duygusunun, anlamının ve öneminin zenginleştirilmesi ile adalet duygu ve  inancının kaybolmasına engel olmak. Adalet bilinci ve duygusunun en üst düzeyde gözetilmesi ve bilinçlendirilmesi için eğitsel, görsel, basın, medya vb. yollarla ilgili alanlarda yatırımlar yaparak faaliyetlerde bulunmak . Toplumun güncel dinamikleri ve ihtiyaçları ile oluşacak yasal düzenleme ihtiyaçlarını belirlemek ve bu konularda bilimsel çalışmalara destek vermek, raporlar düzenlemek, anketler yaptırmak ve yapmak suretiyle  yasa çıkarıcılara destek olmak amaçlarımız arasında yer alıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *