Kayseri'de 'Türkülerle Neşet Ertaş Gecesi'

Kocasinan Belediyesi tarafından 'Türkülerle Neşet Ertaş Gecesi' programı düzenledi. Programda Sinan Yağmur, Neşet Ertaş'ın hayat hikayesini anlatırken, Edanur Yılmaz ise sevilen sanatçının türkülerini seslendirirdi.


203 Görüntüleme

Kadir Has Kültür Merkezinde düzenlenen Türkülerle Neşet Ertaş Gecesi'ne vatandaş yoğun ilgi gösterdi. Programda Bozkırın Tezenesi Neşet Ertaş, türkülerle anıldı. 
Kocasinan Belediyesi'nin düzenlediği programda Gönül Dağı dizisi solisti Edanur Yılmaz ve Aşkın Gözyaşları kitabı yazarı Sinan Yağmur sahne aldı. Ücretsiz giriş yapılan program, Üstad Neşet Ertaş'ın hayatının anlatılmasıyla başladı. Ardından Ertaş'ın türküleri seslendirildi.
'DOĞRU PROJELERLE KARŞINIZDA OLACAĞIZ'
Kocasinan Belediye Başkanı Ahmet Çolakbayrakdar ise program sonu yaptığı konuşmada, “Hazırlık safhasında yapılacaklar belliydi. Programın nihayete bulunmasında vatandaşların memnun olması, yüzlerinin gülmesiyle ilgili kaygılarımız oluştu. Acaba yapacağımız iş güzel olacak mı vatandaş memnun olacak mı? Bu programda bir gün öncesinde arkadaşlar böyle bir hazırlık içerisinde bunları söyleyince Neşet Ertaş’ı anma programı yapacağız. Sinan Yağmur hocamı ve Edanur Yılmaz kardeşimi davet edeceğimi söylediğimde içimde şu var idi acaba bin 500 kişilik salon dolacak mı dolmayacak mı? Salonda türkü sevenler, türkünün Anadolu’nun bir parçası olduğunu bilenler ne kadar olacak diye yolda sordum arkadaşlara salon dedim salon doldu başkanım dediler. Doğru projelerle sizlerin karşısına çıktığımız zaman sizler teveccüh gösteriyorsunuz takip ediyorsunuz. Bizlerde inşallah doğru projelerle, doğru sunumlarla sizlerin karşısında olacağız” dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *