Kayseri’de Öğretmenler Günü İçin Tören Düzenlendi

Kayseri Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeniyle yaptığı açıklamada, ülkenin kalkınmasının öğretmen eliyle olacağına işaret ederek, velilerden öğretmenlere destek olmalarını istedi.


163 Görüntüleme

Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanının verildiği gün olan 24 Kasım, 1981 senesinden beri Öğretmenler Günü olarak kutlanıyor. Kayseri’de görev yapan öğretmenler de bugünü Cumhuriyet Meydanı’nda Atatürk Anıtı’na çelenk koyarak kutladı. İl Milli Eğitim Müdürü Ayhan Teltik, öğretmenler ve öğrencilerin katıldığı törende çelenk sunumunun ardından İstiklal Marşı’nı okundu. 

Açıklama yapan Milli Eğitim Müdürü Teltik, milli mücadele sonrası yokluklar içinde millet mekteplerinin açıldığını anımsattı. 24 Kasım 1928’de Atatürk’e ‘Başöğretmen’ unvanının da verildiğini hatırlatan Teltik, bu iki özel günün 1981 yılından beri Öğretmenler Günü olarak kutlandığını anlattı. Öğretmenlerin vefakâr, cefakâr şekilde hizmet ettiklerini vurgulayan Teltik, “Öğretmenlerimizi sadece bugüne sığdırmak mümkün değil. Böyle bir günün olması da öğretmenlerimize verilen önemin ayrı bir göstergesi oluyor. Tüm öğretmenlerimizin Öğretmenler Günü’nü kutluyorum. Ebediyete intikal eden öğretmenlerimize de Allah’tan rahmet diliyorum” dedi. 

Öğrenci velilerine de seslenen Milli Eğitim Müdüre Ayhan Teltik, “Değerli velilerimize seslenmek istiyorum; vefakârca çalışan öğretmenlerimizin güzelliklerini ortaya çıkarmalarını, onlara destek olmalarını, her konuda yardımcı olmalarını istiyoruz. Bu memleketin kalkınması eğitimle olacak. Öğretmenlerimiz kendi hayatlarını da ihmal ederek öğrencilerimizin ve memleketimizin gelişmesi için katkı sağlamaktalar” ifadelerini kullandı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *