Kayseri OSB Başkanı Yalçın’dan Kurban Bayramı Mesajı

Kayseri OSB Başkanı Yalçın’dan Kurban Bayramı Mesajı


153 Görüntüleme

Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın, Kurban Bayramı dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Başkan Yalçın mesajında, “Manevi duyguların zirveye çıktığı, dinimizde önemli bir yeri olan Kurban Bayramı’na hep beraber ulaşmış olmanın sevinci ve heyecanı içerisindeyiz.”dedi.

Yalçın,“Dinî bayramlarımız; yoksulların, muhtaçların ve kimsesizlerin hatırlandığı, sıla-i rahimin gerçekleştirildiği, küskünlüklerin, dargınlıkların ve kırgınlıkların nihayete erdirildiği günlerdir. Bayramlar, dayanışma ve yardımlaşma ve birlikte yaşama kültürümüzün güçlendirilmesine emsalsiz katkılar sağlayan müstesna zamanlardır.” diye konuştu.

Başkan Yalçın, mesajını şöyle sürdürdü:

“Kurban Bayramı, “yaklaşmak, yakınlaşmak” anlamlarını ihtiva etmesi münasebetiyle, nefislerimizi yapacağımız ibadetler ve iyiliklerle Yüce Mevla’ya daha yakın kılmak için fırsattır. Hazreti İsmail (A.S.)’in Allah(cc)’ın buyruğuna sonsuz teslimiyeti Kurban Bayramının manasını telakki etmede bize yol gösteren bir rehberdir.

Bilhassa, bu mübarek günlerde, dünyanın dört bir yanında akmakta olan kan ve gözyaşlarının durması, ellerin ve kalplerimizin dostluk ve kardeşlikte birleşmesi Yüce Allah’tan niyazımızdır. Cennet vatanımız üzerinde gerçekleştirilmeye çalışılan hain planların Milletimizin sarsılmaz iradesi karşısında hüsrana uğrayıp yok olması en büyük duamızdır.Bu duygularla; aziz şehitlerimizin ailelerinin, gazilerimizin, sanayicilerimizin, hemşerilerimizin, milletimizin ve tüm İslam âleminin Kurban Bayramı’nı tebrik ediyor; Yüce Allah’tan daha nice bayramlara bizleri ulaştırmasını niyaz ediyorum.”

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *