Kayseri OSB Başkanı Mehmet Yalçın: "Öncelikle Borçları Ödeyeceğiz, Sonrasında Önemli Projelere İmza Atacağız"

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanlığına seçilen Mehmet Yalçın’a, makamında hayırlı olsun ziyaretinde bulunan Genel Yayın Yönetmenimiz Erdinç Teğmen'in sorularını cevapladı.


570 Görüntüleme

Geçtiğimiz hafta ekip arkadaşlarıyla birlikte sanayicilerin teveccühü ile seçilerek göreve başladıklarını belirten başkan Mehmet Yalçın öncelikli olarak OSB müdürlüğünün kredi ödemeleri ve borçlarını kapatacak çözümler üretme gayreti içerisinde olacaklarını belirterek, "Ekonomik olarak rahatladıktan sonrasında sanayicimizin hizmetine sunacağımız çok önemli projelere imza atacağız" dedi.

 Başkan Yalçın şunları söyledi: “Bildiğiniz üzere gerçekleştirilen Genel Kurul’da sanayicimizin teveccühü üzerine elhamdülillah bu göreve seçildik. Bu görev, hizmetkârlık makamıdır. Sanayicimiz kongrede  ‘Sizi hizmet etmek için seçiyoruz’ dediler. Biz de aldık kabul ettik. Allah’ın izniyle sanayicimize verdiğimiz sözü tutarak, OSB’nin zerresine zarar vermeden yemeden yedirmeden alnımızın akıyla 4 yılın sonunda inşallah teslim edeceğiz. Derdimiz sanayicilerimize hizmet etmektir”

“GES YAPIMINI ARTIRARAK SANAYİCİNİN ELEKTRİK ÜRETMESİNİ İSTİYORUZ”

Başkan Mehmet Yalçın, şu anda ilk projenin Organize Sanayi bölgesini borçlarından arındırarak faiz ödemesinden ve kredilerden kurtarmak olduğunu söyleyerek, “Organize Sanayi bölgemize düşündüğümüz mevcut bir projemiz var. Türkiye Elektrik İletim A.Ş (TEİAŞ)  ile bir görüşme sağlayacağız. Önümüzdeki hafta muhtemelen TEİAŞ Genel Müdürü ile bir görüşme yapmış olacağız.  Trafo istasyonunun artırımı için başvuruda bulunacağız.  Şehrimizin büyüklerinin referansları ile olumlu dönüşler alacağımızı umuyoruz. TEİAŞ istasyonlarını çoğaltarak sanayicilerimizin çatılarına GES yapımını artırmak istiyoruz. Trafolar güneş enerjisinden gelen elektriği depolayarak TEİAŞ’ın hattına aktarıyor. Şu anda mevcut santraller dolmuş durumda olduğu için kapasitesini artırmak gerekiyor. Buradaki sanayicilerimizin GES’ ten yararlanmasını ve elektrik üretmesini istiyoruz. İlerleyen zamanda da iklim anlaşmasından dolayı GES gerekliliği doğacak.  AB ülkeleri karbon solunumu belgesini isteyecekler. Yurt dışına ihracat yapan iş insanlarımızın bu belgeyi veremediği durumlarda Avrupa Birliğine 70-80 bin lira gibi bir ücret ödeyecek. Bu yüzden bu süreci hızlandırmak istiyoruz” şeklinde konuştu.

MOBİLYA FUARI’NDA ELİMİZDEN GELEN GAYRETİ GÖSTERECEĞİZ

Önümüzdeki dönemde KAYMOS tarafından organize edilecek fuarın gerçekleştirileceğine değinen Başka Yalçın, “OSB bölgemizin aşağı yukarı yüzde 60 ‘ı mobilyacıdan oluşuyor. Şu anda sanayimizin lider sektörü. Tabi bizler de mobilyacıyız fuarla ilgili çalışmalarımız olacak. Bunun için tüm imkânları kullanarak elimizden gelen gayreti göstereceğiz inşallah” dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *