KASKİ’DEN “BORÇ YAPILANDIRMA” ÇAĞRISI

Kayseri Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (KASKİ) Genel Müdürlüğü, borcu bulunan aboneler için 31 Ağustos 2021 tarihine kadar yapılandırma imkânı sağlıyor. Aboneler, bu tarihten önce ödenmemiş su, atık su, kaçak su, kirlilik önleme payı, kanal ve şebeke katılım bedelleri ile bunlara bağlı faiz ve gecikme faizi için borçlarını peşin ya da taksitle yapılandırabilecekler.


423 Görüntüleme

 

KASKİ Genel Müdürlüğü, 7326 Sayılı "Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılması İle İlgili Kanun" kapsamında, abonelerin 30 Nisan 2021 öncesine ait ödenmemiş su borçlarını yeniden yapılandırmaya başladı. Abonelere, peşin ödemede yüzde 90 oranında gecikme zammı indirimi yapılıyor. Ayrıca, 18 taksite kadar ödeme kolaylığı sağlanıyor.

KASKİ tarafından bu kapsamda konuya ilişkin bir açıklama yapılarak, borcu olan abonelere yapılandırma çağrısında bulunuldu. 

PEŞİN ÖDEMEDE GECİKME FAİZİ İÇİN YÜZDE 90 ORANINDA İNDİRİM

Peşin ödemede gecikme faizi için yüzde 90 oranında indirim uygulanacağına dikkat çekilen açıklamada şu ifadelere yer verildi:

“30 Nisan 2021 tarihinde kadar olan borçlarınızı çok cazip fırsatlar ile yapılandırıyoruz. Fırsattan yararlanmak isteyen abonelerimiz, belirtilen tarihe kadar gerekli evraklarla başvuru yaparak borcunu 18 taksitte ödeme imkânına erişecek. İkinci bir fırsat olarak ise borcunun tamamını tek seferde ödeyerek yüzde 90 oranında gecikme bedeli affı fırsatından yararlanacak. Başvurularınızı KASKİ Genel Müdürlüğü’müze gelerek, Abone İşleri Dairesi Başkanlığı’mıza yapabilirsiniz. İlçelerde ikamet eden abonelerimiz ise bağlı bulundukları ilçede yer alan KASKİ Şubelerimize giderek işlemlerini kolaylıkla gerçekleştirebilecekler. Kaçırılmayacak büyük fırsat için son gün 31 Ağustos 2021’dir. Borcunuzu yapılandırın, bu büyük fırsatı kaçırmayın.”

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *