Karva Plastik ve Termoform Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Karaman: “KALİTELİ İŞ KALİFİYE İNSANLA YAPILIR”

Karva Plastik ve Termoform Yönetin Kurulu Başkanı Bayram Karaman, kaliteli işin kalifiye insanla yapıldığını söyledi.


588 Görüntüleme

Karaman, “Kayseri’de istihdam çok zor. Ben bugün profesyonel yaşayan bir insan olsam daha rahat yaşayabileceğim, sosyal alanların daha yüksek olduğu büyük şehirlere, sahil şehirlerine kaçayım derim. Bunun için de kalifiye insanı, yöneticileri Kayseri’ye getirmek çok zordur. Burada zorlanıyoruz” dedi. 

Karva Plastik ve Termoform Yönetim Kurulu Başkanı Bayram Karaman, KayseRadar ve Radyo Radar’dan canlı olarak yayınlanan ‘Bunu Da Konuşalım’ programına konuk oldu. Gazeteci Erdinç Teğmen’in sorularını cevaplayan Karaman, 2014 yılında Karva Plastik ve Termoform’u kurduklarını söyledi. İlk ortak bir arkadaşla bu işe girdiklerini söyleyen Karaman, “2014 yılında Karva Plastik ve Termoform’u kurdum. Eskişehir’de bir abim varda bana destek oldu beraber yola çıktık. 2019 yılında çok güzel bir ortamda kar ve büyüme hızı artıyordu çok hızlı bir büyüme vardı, güzel noktalara giderken Eskişehir’deki ortağım ile ayrıldık o Eskişehir’de devam ediyor. 2014 yılında plastik şekillendirme olarak başladık, 2015 yılında ilk ekstrüzyon hattımızı dahil ettik. 2018 yılında ikinci hattını kurduk. O arada darbe oldu (15 Temmuz darbe kalkışması) ama biz o dönemde dahil çok hızlı büyüdük. 2016 yılında biz Arçelik’in onaylı tedarikçisi haline geldik. Hala da çalışmaya devam ediyoruz.  2020 yılında Karva’nın yeni fabrikasını kurduk. Karma termoform olarak başladı. Hayat felsefemiz şu oldu; öğrencilerime, çalışanlarımıza, çocuklarıma hep ‘bir şeyi hedef koyuyorsanız zirveyi hedef koyun. Yarım iş yapmayın, birinciliğe oynayın ikinciliğe değil’ derdim. Kopyacılık zihniyeti sizi hep ikinci, üçüncü sınıfa iter, yani siz birilerinin arkasında sürüklenirsiniz. Onun için belirleyen olun, ilk olun ya kendiniz ortaya bir şeyler koyun katma değerli bir şeyler yapın. Türkiye’nin en büyük hastalığıdır kopyala-yapıştır. Ben bu anlamda kendi işimi yaptım” şeklinde konuştu. 

‘TERMOFORM BİR SICAK ŞEKİLLENDİRMEDİR’

Termoform’un bir sıcak şekillendirme olduğunu dile getiren Karaman, “Termoform bir sıcak şekillendirme demektir. Plastikler bir deryadır, çok geniş bir alanı var. Plastiklerde birkaç şekillendirme yöntemleri vardır. Enjeksiyon baskı yönetimiz vardır, ekstrüzyon baskı yöntemi vardır, levha ekstrüzyon baskı yöntemi vardır, Rotasyon sistemi vardır, şişirme yöntemi vardır. Termofor dediğimiz siz bir ekstrüzyon da levha üretiyorsunuz sonra o levhayı daha sonra alıyorsunuz vakum dediğimiz termoform makinalarda tekrar bir ön ısıtmaya tutarak camsı geçiş sıcaklığının üzerine çıkarak 150-160 derecelere çıkarıp şişirerek yaptığınız alüminyum kalıpların üzerine sıvama yapıyorsunuz. Yani emiş vakum yapıyorsunuz” ifadelerini kullandı. 

Kaliteli işin kaliteli insanla yapıldığını söyleyen Karaman, “Kayseri’de istihdam çok zor. Ben bugün profesyonel yaşayan bir insan olsam daha rahat yaşayabileceğim, sosyal alanların daha yüksek olduğu büyük şehirlere, sahil şehirlerine kaçayım derim. Bunun için de kalifiye insanı, yöneticileri Kayseri’ye getirmek çok zordur. Burada zorlanıyoruz” diye konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *