Kahramanmaraşlı 100 Esnaf, Ankara'da Tezgah Açtı

KAHRAMANMARAŞ'ta el ürünleri, aksesuar üretimi ve ticareti yapan 100 esnaf, 'Kahramanmaraş Dayanışma Günleri' kapsamında Ankara'da tezgah açtı.


276 Görüntüleme

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 6 Şubat'taki depremden etkilenen Kahramanmaraşlı esnaf için ANFA Fuar ve Kongre Merkezi'nde, 'Kahramanmaraş Dayanışma Günleri' düzenledi. Organizasyonda 100 esnafa lojistik destek sağlanırken, beraberlerinde Ankara'ya getirdikleri 2'şer kişinin konaklama ihtiyacı karşılandı. Bugün başlayan organizasyonda, 100 esnaf, tezgah açıp ürünlerini sergiledi. 'Kahramanmaraş Dayanışma Günleri', 10 gün boyunca devam edecek.

Kahramanmaraşlı çarık ve yemeni imalatçısı Çiğdem Kopar (43), dedesinden babasına ve sonra kendisine miras kalan mesleğini yaşattığını belirterek, "Depremden dolayı üzgünüz, moralimiz de bozuk; ama ayağa kalkmak için, bir yerden başlamak için buraya geldik. Çekirdek ailemden bir kayıp yok ama kuzenlerim, komşularımdan çok kaybımız var. Onun dışında maddi olarak atölyemiz çöktü, evimizde hasar var. Makinelerimizi enkaz altından çıkaramadığımız için onlarda ne kadar zarar var bilmiyoruz. Ürünlerimiz de deri olduğu için zedelenmiş tabi. Deri ürünlerimiz de küflendi, onları bir daha kullanamayacağız. Bir yeden başlamak zorundayız. Kahramanmaraş'ta kalan depremzedelere çarık, yemeni gibi aksesuarlar satamayız. İnsanlar onun derdinde değil çünkü. Dışarıdan gelenler olması lazım ki biz iş yapabilelim. Rızkı veren Allah'tır, açacağız dükkanımızı, bekleyeceğiz" diye konuştu.

'MEMLEKETİMİN AYAĞA KALKMASINI İSTİYORUM'

Seramik üreticisi Tuğba Kuş (36) da şehir olarak çok zor durumda olduklarını söyledi. Tamamen el yapımı üretim yaptığını kaydeden Kuş, "Seramik çok çabuk kırılan bir ürün, o yüzden biraz zayiat verdik ama problem değil. Çalışan elemanlarımız yakınlarını kaybetti. Bazıları da şehir değiştirmek zorunda kaldı. Bu anlamda zorlanıyoruz. Kahramanmaraş'taki ilk seramik atölyesi benim atölyemdi. Atölyeyi açarken amacım, şehrimde bu işi tanıtabilmekti. O yüzden yine aynı şey için orada kalmak istiyorum. Çünkü kendi memleketimin ayağa kalkmasını istiyorum. Bu yüzden biraz kendimizi toparladığımızda çok daha başarılı bir şekilde devam edeceğiz. Asla pes etmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *