Kadın Köy Öğretmenlerine Destek Veren Proje Ödüle Layık Görüldü

Milli Eğitim Bakanlığı (MEB), Türk Eğitim Derneği (TED) ile Z Zurich Foundation tarafından hayata geçirilen köy öğretmenlerini destekleyen ‘Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz’ projesi ödüle kayık görüldü.


249 Görüntüleme

Ankara’da bir otelde Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu (TİSK) tarafından ‘Ortak Yarınlar Ödül Programı' düzenlendi. Törene, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Prof. Dr. Vedat Bilgin, Millî Eğitim Bakanlığı Öğretmen Yetiştirme ve Geliştirme Genel Müdürü Cevdet Vural, Z Zurich Foundation Mütevelli Heyeti Üyesi ve Zurich Sigorta CEO’su Yılmaz Yıldız ve Türk Eğitim Derneği Genel Sekteri Naz Balkan katıldı.

Yarışmadaki ‘Birlikte Mümkün’ kategorisinin kazananı, 2018 yılında hayata geçen, mesleğinin ilk yıllarında kırsal bölgelere atanan kadın köy öğretmenlerini destekleyen, ‘Eğitimin Sigortası: Öğretmenlerimiz’ projesi oldu. Projede bugüne kadar 938 öğretmene destek verilirken hedef, Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında 1000 kadın köy öğretmenine, 30 bin öğrenciye ve 150 bin aile bireyine ulaşmak.

Z Zurich Foundation Mütevelli Heyeti Üyesi ve Zurich Sigorta CEO’su Yılmaz Yıldız ödülü, Bakan Bilgin’in elinden aldı. 

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *