Kadın Kooperatifine Öğretmenlerden Anlamlı Destek

Kayseri’nin 16 ilçesi ve il merkezinde kurulan toplam 17 kadın kooperatifinde üretime başlayan kadınlara, öğretmenler şarkı besteleyerek ve klip çekerek destek oldu.


170 Görüntüleme

Kayseri Valiliği’nin öncülüğünde, Büyükşehir Belediyesi, İlçe Kaymakamlıkları ve Belediyeleri ile Sivil Toplum Kuruluşlarının katılımlarıyla kadın kooperatifleri kuruldu. Kadın kooperatiflerinde, kadınlar üretimin her safhasında, istiridye mantarından çikolataya, halı dokumadan aksesuar çantalarına, Kayseri’nin tanınmış lezzetlerinden mantı üretimine çeşitli gıda malzemelerine kadar birçok farklı türde oluşturdukları ürünlerle boy gösteriyor. 200 kadın üye ile çıkılan yolda, kadın kooperatifleri her geçen gün büyürken, bu  oluşuma anlamlı bir destek de Kayseri’de görev yapan öğretmenlerden geldi.

‘ÖĞRETMENLER ŞARKI BESTELEDİ’

Türk Dili ve Edebiyatı Öğretmeni Emine Baksi’nin sözlerini yazdığı, Müzik Öğretmeni Hakan Koçer’in bestelediği “Üreten Kadınlarla” isimli eser yine Emine Baksi’nin yorumuyla ses buldu. Kadın üretimi ve dayanışmasının vurgulandığı çalışma için bir de klip çekildi. Öğretmenlerin ve kooperatiflere üye kadınların yer aldığı klip, Kayseri denilince ilk akla gelen mekanlardan olan Erciyes Dağı ile başlayıp ilçelerdeki kadın kooperatiflerinden görüntülerle devam etti. Ve yine Kayseri’nin birer doğa harikası olan Kapuzbaşı Şelaleleri ve tarihi Soğanlı Vadisi’ne ait görsellerle zenginleşerek izleyenlere görsel şölen yaşattı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *