İZMİR Şehit oğlu için anı odası yaptı

İZMİR'in Bayraklı ilçesinde oturan Fatma Akdoğan, 2018 yılında şehit olan oğlu için hastanede anma odasında yaptı.


42 Görüntüleme

TÜRK Silahlı Kuvvetleri'nin (TSK) Afrin bölgesinde terör terörüne yönelik yürüttüğü 'Zeytin Dalı Harekatı' operasyonunda, teröristlerle girilen çatışmada mayının infilak olması sonucu Piyade Uzman Çavuş Ali Akdoğan (28) ağır yaralandı. Hastaneye kaldırılan Akdoğan, yapılan müdahalelere rağmen kurtarılamadı. İzmir'e getirilen şehitliğin cenazesi, ikindi zamanı kılınan namazın ardından Kadifekale Şehitliği tanımlandı. Akdoğan'ın şehadetinin ardından acılı anne, oturdukları bir evin odasını anı odası yaptı. Anne Akdoğan, şehidin doğumundan şehit olana kadar taşıdığı eşyaları anı odasında bir araya getirdi. Şehidin bebeklik döneminde giydiği kıyafetler, eğitim gösterdiği karneler, askeri eşyaları, üniformaları, başarı belgeleri, fotoğrafları ve kişisel eşyalarının yer aldığı anı odasının ziyareti anne Fatma Akdoğan'ı teselli ediyor.

 

Fatma Akdoğan, "Oğlum 2016' Suriye'ye gitti, Zeytin Dalı Harekatı'na 10 Şubat 2018'de şehit düştü. Şehit kişiler sonra kıyafet tesbihlerini, evdeki eşyaları yaşadıklarıça daha kötü durumdaydılar. Çok büyük acı çünkü, takip acısı. Dayanamıyorum her yerden Bir eşyası geliyor. Bunun karşılığında 40 gün sonra evinin odasına gitmeye karar verildi. En az çocuğunun eşyaları bir arada olsun, zaten kendisi de tesbih toplamak istiyordu ve böyle bir şey Anı odasından geldi. . "dedi.

 

ŞEHİDİN ADI YEĞENİNDE YAŞATILDI

 

Bir oğlu daha olduğunu söyleyen Akdoğan, "Adliyede, icra memuru. Onun da hiçbir şeyini atmadım. Diğer oğlum da askerdi, sevdiğim şehit kahramandan dolayı, Hakkari Çukurca'daydı daha sonra icra memuru oldu. Allah şükürler olsun torunumuz oldu, anne ve babası Ali'nin adını koydu " diye konuştu.

 

'DOĞUM GÜNÜ HEDİYELERİNİ AÇAMADI'

 

Öte yandan, şehide doğum günü hediyesini ifade eden Fatma Akdoğan, "Bu müze ile şehidimizin anılarını yaşatıyorum. Zaten şehidimizin bir sözü vardı, hayat cesurları sever. Oğlum cesurdu, pazara çok bağlıydı. Beraber büyüdük onunla cesur oldu. Doğum büyüdükçe hediyeleri açılamadı. Oğlum gelecek sürprizlerle karşılaşıyordum, doğumdan 4 ay sonra şehit oldum. Allah şehit ailelerine sabır versin" dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *