İYİ Partili Yücel: “Pazar Sakin, Müşteri Yok, Esnaf Perişan”

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Kazım Yücel, fiyatlardan dolayı hem pazarcı esnafının hem de vatandaşın mağduriyet yaşadığını belirtti. Pazarda esnaf ve vatandaşlarla sohbet eden Yücel, “Pazar sakin, müşteri yok, esnaf perişan herkesin sıkıntısı geçim” dedi.


872 Görüntüleme

İYİ Parti Kayseri Büyükşehir Belediye Meclisi Grup Başkanvekili Yücel, Sahabiye Mahallesinde bulunan semt pazarında esnafları ziyaret etti. Pazarcı esnafını ve alışveriş için gelen vatandaşları dinleyen Yücel, fiyatlardan dolayı vatandaşın ve pazarcıların durumlarının perişan olduğunu belirtti. Yücel, “Halkın en ucuza ürün aldığı pazarları geziyoruz. Hem pazarcılarımızın dertlerini dinliyoruz hem de belediyemize duyuruyoruz. Pazarcımızla hasbihal ediyoruz ama şu soğukta pazarcımız hakikaten bitap halini gördüm. Ürünlerin her hafta içerisinde artan fiyatlarını gördüm. Bazen televizyonlarda farklı kanallarda 30 liraya patlıcan, 30 liraya salatalıkları görünce acaba mı dedim. Bu gerçekten böyleyse halkın durumu perişan. Bugün geldim pazara gördüm. Hakikaten salatalık pazarda 20 lira. Bir marul 8 lira, bir portakalın kilosu 5, 6 lira. Yani eskiden 2 bin 500 lira asgari ücret maaşı alan kişi 50 liraya pazara gelip alışveriş yaparken, bugün artık 4 bin 250 lira alsa da cebine 200 lira koyduğunda aynı şeyleri alamadığını gördüm. Fiyatlar dört katına çıkmış. Pazarcıya bu fiyatları siz mi abartıyorsunuz? Siz mi yükseltiyorsunuz? diye sorduğumuzda onların sitemleriyle karşılaşıyoruz. Diyorlar ki ‘Bu akaryakıt fiyatlarını görmeyeceksiniz, nakliyeyi sanki bedavaya getirip, burada bu şekilde satış yapıyoruz gibi bizi terörist ilan etmeyeceksiniz. Biz bu fiyatların üzerine nakliyeler, işçilikler, birtakım giderler ve aracıların koyduğu karlardan sonra biz yeri geldiğinde maliyetimize satış yapıyoruz. Sabah belki cüzi karlarla satış yapıyoruz ama öğleden sonra da bizde bir kaygı başlıyor. Ön tarafta fiyatımız 5 liraysa, akşam fiyatımız 4 lira. Zaten halden de alış fiyatımız 4 lira’ diyor. Esnaf elde kalırsa, ertesi güne çürüyecek kaygısını taşıyor.  Pazar çok da Kayseri’nin göbeğinde bir yer, çok da ciddi yoğunluğu olan bir yer. Bugün yoğunluğunun olmadığını gördüm. Onlara da sordum. Vatandaş bu konuyu çok dile getirmek istemiyor. Onları da biz kamuoyuyla karşı karşıya getirmek istemiyoruz” şeklinde konuştu. 

‘VATANDAŞ PARAM YOK ALIŞVERİŞ YAPAMADIM DEMEYE UTANIYOR’

Pazara gelen vatandaşları dinleyen İYİ Partili Yücel, vatandaşların ‘param yok alıveriş yapamadım’ demeye utandığını belirterek, “Pazara geliyorlar alacakları şeyler için 20, 30 lira ceplerine koymuşlar. 2, 3 kilo portakal, 1 kilo elma alıp gidiyorlar veya 1 marul alıyor, 1 kilo da akşam yemeği için patlıcan alsa 30, 40 lira veriyor, parası bitiyor. Yani bunu 30 gün boyunca yaptığı zaman bin 500 lira sadece pazardan 1 marul 1 kilo da patlıcan alıyor. Ekmeği yok, kirası yok, yakıtı yok, kıyafeti yok, hiçbir şeyi yok. Artık bu paralarla vatandaşın geçinemeyeceğini anlatıyorlar. Yumurta fiyatından elmaya, elmadan marula, zeytine, peynire inanın fiyatlar neredeyse 3, 4 katına çıkmış. Asgari ücrete yüzde 50 zam gelmiş, vatandaş perişan. Bir de sorduğumuzda vatandaşın ilk önceliği şu; elektrik fiyatlarındaki zam vatandaşın belini bükmüş, korkutmuş. Doğalgaza gelen zam vatandaşın bir ay sonraya artık doğalgazı evinde açmayacağı duruma getirmiş.  Pazarın içine yoğunlaştığımızda gördük ki pazar sakin, müşteri yok, esnaf perişan herkesin sıkıntısı geçim” ifadelerini kullandı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *

Şunlar da hoşunuza gidebilir