İstanbul'da Yarın 'Kadın Ve Adalet Zirvesi' Başlıyor

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Kadın ve Demokrasi Derneği (KADEM) iş birliğinde 'Kültürel Kodlar ve Kadın' teması ile gerçekleştirilecek 'Kadın ve Adalet Zirvesi', Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve eşi Emine Erdoğan ile Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık'ın katılımı ile yarın İstanbul'da başlayacak.


235 Görüntüleme

Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre; 2014 yılından bu yana 2 yılda bir çeşitli temalarla gerçekleşen 'Kadın ve Adalet Zirvesi'nin bu yılki teması 'Kültürel Kodlar ve Kadın' olarak belirlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Emine Erdoğan'ın katılımı ile 4 Kasım'da İstanbul'da başlayacak olan zirve, 2 gün sürecek. Bakan Derya Yanık, zirve kapsamında farklı ülkelerden bakanlarla bir araya gelecek.

Program kapsamında açılış töreninin ardından Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ev sahipliğinde Cezayir, Azerbaycan, Libya, Filistin, Singapur'un bulunduğu farklı ülkelerden bakanların katılımı ile 'Daha Kapsayıcı Toplum Olmaya Doğru: Değişimde Özne Olarak Kadın' başlığında oturum gerçekleştirilecek. Bakanlar, ülkelerindeki kadınların güçlendirilmesine yönelik çalışmaları paylaşacak. Kadınların ve kız çocuklarının sosyal güçlenmesi, eğitim, sağlık ve karar alma mekanizmalarına katılımı, medyada kadın temsili, kadınların ekonomik statüsünün geliştirilmesi kapsamında; kadın girişimciliği, kadın kooperatifleri ve kadın istihdamı, kadınlara ve kız çocuklarına yönelik şiddet ve aile içi şiddetle mücadele politikaları değerlendirilecek.

Zirvede, Afgan Barış Müzakerecisi Fatima Gailani, İngiltere'nin ilk başörtülü ceza avukatı ve İngiltere Kralı danışmanı Sultana Tafadar, 'Dünya Tesettür Günü (World Hijab Day)' adlı küresel hareketi başlatan Nazma Khan, ödüllü film yapımcısı Waad Al-Kateab, gazeteci ve film yapımcısı Rizwana Hamid, film yönetmeni ve yapımcı Samah Safi Bayazid, atletizm direktörü Bilqis Abdul-Qaadir, ödüllü gazeteci Rowaida Abdelaziz, Ledby Foundation kurucusu ve CEO'su Dr. Ruha Shadab, Doha Uluslararası Aile Enstitüsü icra direktörü Dr. Sharifa Noaman Al-Emadi gibi isimler buluşacak. Programın 2'nci gününde de 'Özne Olarak Kadın', 'Kamusal Alan ve Çalışma Hayatı', 'Yeni Yaşam Tarzları ve Kültürün İnşası' başlıklarında 3 oturum yapılacak. Programın sonunda zirve sonuç bildirgesi açıklanacak.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *