İstanbul-Türk Tiyatrosunun usta ismi Genco Erkal yolculuğuna uğurlandı

İstanbul-Türk Tiyatrosunun usta ismi Genco Erkal yolculuğuna uğurlandı


72 Görüntüleme

TÜRK Tiyatrosunun usta ismi Genco Erkal son yolculuğuna uğurlandı. 86 yaşında hayatını kaybeden Erkal, Teşvikiye Camii'nde ikindi namazında kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda verildi.

Bir ameliyat kan kanseriyle mücadele eden ve önceki gün 86 yaşında hayatını kaybeden Türk tiyatrosunun usta ismi Genco Erkal'ın cenazesi, uzun yıllar sahnede alınan Muhsin Ertuğrul Sahnesi'nde yapılan törenin ardından Teşvikiye Camii'ne getirildi. Erkal'ın cenazesi, ikinci vaktinde kılınan cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı'nda verildi. Cenazeye, Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer, Beyoğlu Belediye Başkanı İnan Güney, DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, Eski CHP Genel Başkanı Altan Öymen, Emre Kınay, Orkestra Şefi İbrahim Yazıcı, Opera Sanatçısı Güvenç Dağüstün, Şarkıcı Mazlum Çimen, Suna Selen, Rutkay Aziz, Erdal Özyağcılar ve Erkal'ın sevenleri katıldı. Cenazede taziyeleri, Genco Erkal'ın kızı Ayşe Sümer Erkal'ı kabul etti.

“KENDİSİNE ÇOK ŞEY BORÇLUYUM”

Cenazeye katılan Dost Elver, “Benim için yer çok farklı. Rahmetli babası Hüsnü Elver, Dostlar Tiyatrosunda Genco Erkal ile birlikte çalıştı. Ben o tiyatroda doğduğum için adı babam Genco Erkal'dır. Adım Dostlar Tiyatrosu'ndan geliyor. Abimi, babamı kaybettim. çok şey borçluyum. memleketimizin başı sağ olsun" dedi.

"TİYATRO SEVDALISIYDI"

Erdal Özyağcılar ise, “Genco için o kadar söylenecek şey var ki kendisi bir tiyatro aşığı ve sevdalısıydı. Türk tiyatrosuna katkısıyla, oyunculuğuyla çok şey kattı. Genco Erkal dergisinde kelimenin duayen oyuncusunun tam kelime sözcüğüydü. Nice Genco Erkallarımız olsun ve bu meşaleyi devam ettirsinler" diye konuştu.

"ÖLÜMÜ BİZLER İÇİN ÇOK BÜYÜK BİR KAYIP"

Altan Öymen, “Genco'yu ben hem tiyatroda tanıdım hem akrabamızdı. Tiyatrolarını da izleme imkanı buldum. Bir çok özelliği ve kullanılmayan bir arkadaştı. Sanat ve kültür yaşamına büyük katkılarda bulunuldu. Hem bireysel oyunlar, hem Nazım Hikmet'i yorumlaması ile Türk düşüncelerinin önemli bir yere kaydedilmesi. Nazım Hikmet'i çok iyi yorumlamasının yanı sıra daha da bilgisine neden oldu. Çok büyük bir kayıp bizim için hayatlarıyla birlikte kalan ömrü" kullandı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *