İstanbul- 'Jigolo sitelerine üye olmuşsunuz' yalanıyla dolandırıcılık yapan çete yakalandı

ESENYURT'ta kiraladıkları lüks rezidans dairelerinde kurdukları sahte merkezle kayıtlı olarak aranan "Jigolo sitelerine üye olmuşsunuz. Hakkınızda takip icra başlatıldı" yalanıyla dolandırıcılık yapan biri kadın 5 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada 8 bin vatandaşa ait kişisel bilgiler ele geçirildi.


130 Görüntüleme

İHBAR ÜZERİNE OPERASYON YAPILDI

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri tarafından 112 Acil Çağrı Merkezine yapılan ihbar üzerine soruşturma başlatıldı. İhbarı yapan kişinin bir çağrı merkezini arayarak "Jigolo sitelerine üye olmuşsunuz. Borçunuzdan dolayı haciz başlatacağız. Söylenen miktarda parayı yatırırsanız icrayı durdururuz" diyen kişiler tarafından dolandırıldığını söyledi.

 

LÜKS DAİRELER KİRALAMIŞLAR

Polis, yaptığı şüphelilerin Esenyurt'ta 2 lüks rezidans dairesini kiralayarak çağrı merkezi haline geldiğini tespit etti. Yapılan teknik ve fiziki takibin ardından işlem için düğme temel alındı. Dolandırıcılık Büro Amirliği ekiplerinin baskısında biri kadın 5 şüpheli gözaltına alındı.

 

8 BİN KİŞİYE AİT KİŞİSEL BİLGİLER BULUNDU

Evde yapılan aramada çok sayıda bilgisayar, bir miktar madde, lisanssız av bölmesi, 8 bin vatandaşa ait kişisel bilgiler harcandı. Asayiş şube müdürlüğünde işlemler tamamlanan şüpheliler HB (25), DE (22), H.Ö. (22), M.Ç. (21) ve OO (23) adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin kişisel bilgilerinin nasıl ele alındığı ve ilgili soruşturmanın çok kapsamlı bir şekilde öğrenildiği öğrenildi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *