İstanbul- İstanbul'da 100 milyon değerinde 23 otomobil çalan 16 şüpheli tutuklandı

İstanbul- İstanbul'da 100 milyon değerinde 23 otomobil çalan 16 şüpheli tutuklandı


36 Görüntüleme

İSTANBUL dahil 6 ilde eş zamanlı düzenlenen operasyonla yabancı uyruklu bölgelerden otomobillerini çalıp yaklaşık 100 milyon liralık vurgu yapan 26 kişilik örgüt saklandı. Şüphelilerden 16'sı mahkeme tarafından tutuklandı. 8 şüpheli adli kontrol şartıyla, 2 şüpheli ise savcılık ifadelerinin ardından serbest bırakıldı.

 

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

İstanbul'da bir yerde, Türkiye'de yaşayan yabancı uyruklu iş adamlarının yurt hedefi çıkarken otoparka ayrılan otomobilleri çalındığı tespit edildi. Otomobili çalınan iş adamları polise başvurarak şikayetçi oldu. Büyükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığı, Terör ve Örgütlü Suçlar Soruşturma Bürosu, bölümlerde teknik ve fiziki takiple şüphelilerin kimlikleri ve izledikleri yöntemin ortaya çıkarılması için çalışma başlatıldı.

POLİS YÖNTEMLERİNİ ORTAYA ÇİKARDI

Oto Hırsızlık Bürosu Amirliği ekipleri, şüphelilerin Esenyurt ve Bağcılar'da özellikle Suudi Arabistan, İran ve Katar uyruklu iş adamlarının ikametgahlarında rezidanslarda kalan harcamaları belirlendi. Burada oturan iş adamlarını takibe alan, zaman içinde doğru yönde dostluk kuran şüphelilerin memleketlerine gittikleri sırada hareket ettikleri belirlendi. İş adamları adına sahte pasaportlar hazırlayan daha sonra notlara giderek, araçların satışını çete üyelerinin birinin üzerine yapan şüphelilerin daha sonra yeni çıkardıkları ruhsatlarla çalacakları otomobilin yetkili servislerine gittikleri öğrenildi. Yetkili Servis 'Kontak anahtarlarımızı kaybettik' diyerek şüphelilerin yeni kodlu kontak anahtarlarını kestikten sonra otomobillerin park ettiği otoparklarda çalıştırarak yedekleme çaldıkları belirlendi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *