İstanbul - AJet'in Bursa uçağı İstanbul Havalimanı'na acil iniş yaptı

İstanbul - AJet'in Bursa uçağı İstanbul Havalimanı'na acil iniş yaptı


107 Görüntüleme

Bursa seferini yapan Ajet'e ait yolcu uçağının Bursa Havalimanı'na iniş için alçaldığı sırada iniş ekipleri açılmadı. Bunun üzerine hızlı pilot İstanbul Havalimanı'na acil iniş yapmak zorunda kaldı.

Edinilen bilgilere göre, Ajet'in Trabzon-Bursa seferini yapan VF-4517 sefer sayılı Boeing 737-8F2 tipi uçağı Bursa Yenişehir Havalimanı'na iniş için alçaldığı sıra iniş takımları açılmadı. Bunun üzerine uçan pilot pisti paslanıp bir süre havada tur attı. Ajet uçağı daha sonra acil iniş için İstanbul Havalimanı'na yönlendirildi. Pilot, İstanbul Havalimanı Hava Trafik Kontrol Kulesi'yle güncel durumu bildirdi ve ekiplerin kontrol hava trafik kontrolörlerinden talepte bulundu. Bu sırada acil durum üzerine pist itfaiyesi ve sağlık ekipleri hazır bekletildi. Kontroller sırasında pisti pas geçen Ajet uçağı, iniş takımlarının açıldığı bilgileri analiz ettikten sonra saat 13.07'de inişini sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdi. Yolcuların kara yoluyla Bursa'ya gönderileceği öğrenilirken, uçağın bakımı için hangara çekildi.

 

UÇAKTA TEKNİK ARIZA OLDUĞUNU SÖYLEDİLER

Yolculardan Necdet Kurt, "Bugün Trabzon Havaalanı'ndan saat 11.00'de uçağa bindik. İki buçuk saat havada kaldı, insanlar ne oldu? Nereye gidiyorsunuz? Nereye gidiyoruz? Açıklama yapan yok. Benim kız çocuğum baba biz muhtemelen bugün yapamayacağız başka bir şey var bu uçakta diyor. İnsanlara bunca stresi neden yaşatıyorsunuz burada bir tane Ajet yetkilisi yok. Yanılmıyorsam bu uçakta 210 kişi var.Uçakta yakıt sorunu olduğunu ve teknik bir arıza olduğunu söylediler" dedi.

 

NORMAL BİR ŞEY OLMADIĞINI ANLADIM

İniş takımının ertelenmesi nedeniyle kesintili pistlerin tutulmasından sonra çok sayıda olaylarını ifade eden Mustafa Yavuz ise çalışmalarını şöyle söyledi: "Bursa Yenişehir Havalimanı'na ulaşmak için 10.55'te hareket ettik. Yenişehir'e yaklaştığımız anda kalkış takımlarının açılıp açılmadığını pek anlayamadık o sesi duyamadık. Pilotlar, anında bir motora gaz verdiler ve o anda verdiler çünkü normal bir şey bulunamadı.Denemelerin ardından buraya yönlendirildik ve sorunsuz ve devamsız bir şekilde burada indik.Hepimize göre çok geçmiş olsun.Bundan sonra ilerledilikle Bursa'ya devam ediyoruz. Yiyecek dahi bir şey bunlar, Elimiz ayağımız biraz titriyor çünkü devam ediyoruz."

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *