İŞKUR tarafından eski hükümlü ve engelli vatandaşlara hibe desteği

İŞKUR tarafından eski hükümlü ve engelli vatandaşlara hibe desteği


37 Görüntüleme

İŞKUR tarafından, eski hükümlü ve engelli vatandaşlara yönelik Hibe Desteği projesine başvurular başladı. Projeye katılmak isteyen vatandaşlar E-devlet veya İŞKUR şubeleri üzerinden 18 Eylül-Aralık 2024 arası başvuru yapabilecek 

İş ve İşçi Bulma Kurumu (İŞKUR) tarafından 2025’in birinci dönemine ilişkin eski hükümlü ve engelli vatandaşlara yönelik Hibe Desteği projesine başvurular başladı.
Proje ile engelli ve eski hükümlü vatandaşların kendi iş yerlerini kurması, mesleki eğitim, istihdam ve rehabilitasyon desteği ile topluma kazandırılmaları amaçlanıyor. 

Proje kapsamında;  engellilere yönelik; kendi işlerini kurmaları, ruhsat ve sigorta gibi masrafları için 20 bin lira hibe, 12 ay boyunca su, elektrik, iletişim, ısınma, kira ve tanıtım gibi işletme giderlerine yönelik yıllık 80 bin liralık hibe, tarım ve hayvancılık alanında 40 bin lira desteği. Eski hükümlülere yönelik ise; iş kurmaları yönünde  makine, teçhizat yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi malzemeler için 300 bin, tarım ve hayvancılık projeleri için de 240 bin TL hibe desteği verileceği açıklandı. 
Öte yandan, Demirbaş desteği kapsamında ise işletmenin kuruluşundan itibaren 12 ay boyunca temel faaliyet alanı ile ilgili makine, teçhizat, yazılım, donanım, ofis malzemesi gibi maliyetler için 300 bin, tarım ve hayvancılık projelerinde ise 240.000 TL hibe verileceği de açıklandı.
 

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *