İnternetten görülebilen araç almak için Hatay'dan Erzurum'a geldi, noterde dolandırıldığı anlaşıldı

HATAY'dan Erzurum'a erişim internet ilanında gördüğü hafif ticari araç 560 bin liraya almak isteyen Selçuk S. (39), lisans sahibi Bülent C. (32) ile buluştuğu noterde dolandırıldığını bildirdi. Sazan sarmalı yöntemi ile dolandırıldıkları anlaşılan Selçuk S. ile Bülent C., polise giderek şikayetçi oldu. Selçuk S., "Gönderdiği paranın içinde depremde kaybolmuştum 3 boyuttaki artışların da bir miktar parası vardı" dedi.


102 Görüntüleme

Hatay'da esnaflık yapan Selçuk S., internete göre beğendiği ve piyasanın çok altında satılan hafif ticari araca talip oldu. İlandaki cep telefonunu arayan Selçuk S., kendisini galerici olarak tanıyan ve adının Caner olduğunu söyleyen kişi ile 560 bin liraya anlaştı. Aracı satın almak için Erzurum'a gelen Selçuk S., ruhsat sahibi Bülent C. ile buluştu. Sanayide ekspertiz raporu alan ikili, satış işlemleri için notere gitti. Selçuk S., noterde bir kez daha galerici Caner ile telefonla görüştü ve 560 bin lirayı ED adına kayıtlı IBAN numarasına gönderilmesini istedi. Selçuk S., parayı gönderdikten sonra satışının saklanmasını istedi. Ancak lisans sahibi Bülent C., hesabına henüz para yatmadığını, bu nedenle beklemeleri gerektiğini söyledi. Selçuk S., bir süre sonra aranan galerici Caner'e ulaşamayınca dolandırılmaya başlandı. Bunun üzerine Selçuk S. ile Bülent C., notere yakın bir noktada bulunan trafik polislerine giderek durumu anlattı.

'PARA GELMEYİNCE DOLANDIRILDIĞIMIZI ANLADIK'

Sık sık eli ile parayı tutan Selçuk S., "İlanda aracı gördüm ve fiyatı da uygun olduğu için şahsı arıyor, anlaştık. Erzurum'a geldi. Galerici olduğunu söyleyen kişi, ikimizi buluşturdu. Birlikte aracı ekspertize götürdük. Araç çıkarca şahsı istedi, aracı Gittiğimi ve nota aldığımı söyledim.Daha sonra kendi IBAN numarasına internet bankacılığı ile havale yaptım.Ama oradaki gerçek sahibi bana 'O, bana paramı göndersin' dedi; Paranın içinde depremde kaybolmuştum 3 hacim artışının da bir miktar parası vardı" dedi.

HİÇBİR ŞEY ŞEKİLDE FİYAT KONUŞMAMIŞLAR

Bülent C. (32) ise 810 bin liraya aracını piyasaya sürmesini söyledi. Daha sonra kendisini galerici Caner olarak tanıyan kişi ile satış konusunda 800 bin liraya anlaştıklarını söyleyen Bülent C., bu kişinin bin lira kapora göndererek yayından vatandaşını istediğini söyledi. Galericinin uyarıları nedeniyle alıcı Selçuk S., ile hiçbir şekilde fiyat konuşmadıklarını belirten Bülent C., "Bize kendini galerici olarak tanıtıp, aslında dolandırıcı olan kişi, bana sürekli "Abi sen müşteri ile muhatap olma, ben hallediyorum' diyordu" diye konuştu. Yöntem ile dolandırıldıkları anlaşılan Selçuk S. ile Bülent C., daha sonra emniyete giderek şikayetçi oldu. Dolandırıcılık ve Yankesicilik Büro Amirliği ekipleri, şüphelinin yakalanması için çalışma başlattı

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *