Instagram yasağı VPN şikayetlerini artırdı

Instagram yasağı VPN şikayetlerini artırdı


72 Görüntüleme

Türkiye’de 2 Ağustos itibarıyla uygulanan Instagram yasağı devam ediyor. Kullanıcılar, erişim engelinin kalkmasına dair isteklerini Şikayetvar’a iletirken, ilgili kurumun şikayetleri son bir haftada yüzde 162 arttı. Öte yandan ‘Sanal Özel Ağ’ (VPN), platforma ulaşmanın alternatifi oldu. VPN’lere artan talep şikayetleri de beraberinde getirdi. 

Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından getirilen Instagram erişim kısıtlaması devam ediyor. Uygulanan yasakla ilgili görüşmeler devam ederken çözüm platformu Şikayetvar’a ulaşan kullanıcılar yasakla ilgili görüşlerini dile getirdi. Verilere göre kurumla ilgili şikayetler son bir haftada yüzde 162 arttı. Öte yandan getirilen erişim yasağı nedeniyle Instagram’a giriş yapamayan kullanıcılar çözümü VPN kullanmakta aradı. Artan talep VPN şikayetlerinin de yükselmesine neden oldu. 

Instagram yasağıyla ilgili platforma gelen bazı şikayetler şöyle sıralandı:

“Ekonomi yerlerde, evden çıkıp sosyalleşemez, bir yere gidip nefes alamaz olduk. Tek sosyal bağlantımız olan Instagram'a da engel koydunuz. Artık yakında nefes almamıza da engel gelir.”

“Neden Instagram sosyal medya erişimi kısıtlandı? ‘Net bir şekilde hassasiyetlerimiz belli. Oradaki eksiklikler belli. O eksiklikleri giderdikleri an yani diyelim ki bir saat sonra biz o engeli kaldırmış olacağız.’ demişsiniz. Hassasiyetinizi belli ettiniz ama eksiklikten söz etmemişsiniz. Burada 85 milyonun özgürlüğünü kısıtlıyorsunuz. Lütfen doğru düzgün açıklama yapın ya da hiçbir şeye kalkışmayın.”

“Instagram erişimini kaldırın lütfen. İnsanların hak ve özgürlüklerini kısıtlamaya hakkınız yok. Bu yaptığınız büyük bir hak ihlalidir. İnsanların özel ağına bu şekilde erişim kısıtlaması yapamazsınız. Yapmanız gereken, insanları tespit edip tek tek hesaplarına bloke koymak. Lakin tüm ülkeye erişimi kapatmak büyük bir hak ihlalidir.”

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *