İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Kayseri’de yaşanan olaylarda 855 şahıs gözaltına alındı”

İçişleri Bakanı Yerlikaya, “Kayseri’de yaşanan olaylarda 855 şahıs gözaltına alındı”


178 Görüntüleme

Kayseri’de yaşanan olaylar hakkında basın açıklamasında bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; “Bildiğiniz üzere 30 Haziran günü, Kayseri’de çirkin bir olay yaşandı. Bunun üzerine Kayseri’de bazı eylemler meydana geldi. Bu olaylar sonrası 855 şahıs gözaltına alındı. Bunların 13’ü tutuklandı, 145’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Kayseri’de gözaltına alınan şahıslardan 468’inin 50 farklı suçtan adli kaydı olduğunu gördük” dedi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, çeşitli ziyaretler gerçekleştirmek maksadıyla Kayseri’ye geldi. AFAD güvenlik güvenlik toplantısının ardından Kayseri’de yaşanan olaylar hakkında basın açıklamasında bulunan İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; “Bildiğiniz üzere 30 Haziran günü, Kayseri’de çirkin bir olay yaşandı. Bunun üzerine Kayseri’de bazı eylemler meydana geldi. Bu olaylar sonrası 855 şahıs gözaltına alındı. Bunların 13’ü tutuklandı, 145’i hakkında adli kontrol kararı verildi. Kayseri’de gözaltına alınan şahıslardan 468’inin 50 farklı suçtan adli kaydı olduğunu gördük. Bu suçlar arasında göçmen kaçakçılığı, kasten yaralama, yağma, hırsızlık, cinsel istismar, tehdit, hakaret, uyuşturucu, mala zarar verme, dolandırıcılık ve şantaj gibi suçlar olduğunu da gördük. Türkiye genelinde ise benzer olaylar nedeniyle toplam bin 65 şahıs gözaltına alındı. Bunların 28’i tutuklandı 187’si hakkında adli kontrol kararı verildi” ifadelerinde bulundu.

‘PROVOKATİF PAYLAŞIM YAPAN 189 HESAP TESPİT EDİLDİ’

Provokatif paylaşım yapan hesaplara yönelik çalışmaların devam ettiğini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; “Göçmen konusuyla ilgili, özellikle sosyal medyada provokasyona yönelik bir süreç yaşanıyor. BOT hesaplar tarafından manipülatif, olumsuz ve gerçek dışı paylaşımlar yapılıyor. Siber Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığımızın Güvenlik Daire Başkanlığımız ile koordineli yaptığı çalışmalar sonrası Kayseri’deki olaylarla ilgili provokatif ve dezenformasyon içerikli paylaşım yaptığı değerlendirilen 6’sı yurt dışında olmak üzere toplam 189 hesap yöneticisi tespit edildi. 108 şahıs yakalandı. Bunlardan 12’si tutuklandı. Gözaltındaki 6 şahsın işlemleri devam ediyor. Kayseri’de bugün itibarıyla 96 bin 610 düzenli göçmen bulunuyor. Bunların 83 bin 142’si geçici koruma altındaki Suriyeliler, 6 bin 72’si ikamet izni olanlar, 7 bin 396’sı ise uluslararası koruma kapsamında olanlar. 1 Haziran 2023, 1 Temmuz 2024 tarihleri arasında ilimizde, göçmen kaçakçılığı organizatörlerine yönelik 28 operasyon yapıldı. Bu operasyonlar sonucu 35 göçmen kaçakçılığı organizatörü yakalandı” şeklinde konuştu.

‘PROVOKASYONLARA GELMEYELİM, İTİDALİ ELDEN BIRAKMAYALIM’

Düzensiz göç ve göçmen kaçakçılarıyla, provokatörlerle mücadelelerini devam ettireceklerini ifade eden İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya; “Aynı dönemde bin 918 düzensiz göçmen yakalandı. Kayseri Geri Gönderme Merkezinden 3 bin 613 düzensiz göçmen sınır dışı edildi, diğerlerinin sınır dışı işlemleri devam ediyor. Ayrıca, düzensiz göçle mücadele noktasında 1 Mobil Göç Noktası aracımız ilimizde hizmet veriyor. Provokasyonlara gelmeyelim. İtidali elden bırakmayalım. Hukuk dışı yollarla insanlara, çevreye, mallara zarar vermeyelim. Devletimiz güçlüdür. Güvenlik güçlerimiz tüm suç ve suçlularla mücadelesini dün olduğu gibi bugün de yarında sürdürmeye devam edecektir. Yüce Türk adaleti, suçlulara hak ettikleri cezaları vermeye her zaman olduğu gibi devam edecektir. Biz adaleti kendi istediğimiz gibi arayamayız. Sayın Cumhurbaşkanımızın da ifade ettikleri gibi, Bu sinsi tuzağa düşmeyeceğiz. Irkçı vandallığa boyun eğmeyeceğiz. Bayrağımıza uzanan elleri kırdığımız gibi, mazlumlara uzanan elleri de kırmasını biliriz diyoruz” dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *