İçişleri Bakan Yardımcısı Çataklı: 1 milyon Suriyeli'nin geri dönüşünü sağlamayı hedefliyoruz

Küresel Parlamenter Göç Konferansı'nda 'Dünyada En Fazla Yerinden Edilmiş İnsan Barındıran Ülke Olarak Türkiye Tecrübesi' başlıklı panelde konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, “1 milyon Suriyeli'nin geri dönüşünü sağlamayı hedefliyoruz. Bu çerçevede 13 bölgede yerleşim alanları kurulacak ve içlerinde sadece konutlar değil, ticarethaneler, diğer sosyal mekanlar, yönetim merkezleri bulunacak. Bu bölgelerden de 3 tanesinin bütün detay projeleri hazırlandı' dedi.


182 Görüntüleme

 Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin (TBMM) ev sahipliğinde, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) ile ortaklaşa düzenlenen Küresel Parlamenter Göç Konferansı bugün de devam etti. Şişli'deki bir otelde düzenlenen konferansta, farklı ülkelerden temsilciler göç ile ilgili sorunları ve çözümleri konuştu. Bugün de, 'Dünyada En Fazla Yerinden Edilmiş İnsan Barındıran Ülke Olarak Türkiye Tecrübesi' başlıklı panel düzenlendi.

Panelin moderatörlüğünü PAB Türk Grubu Başkanı Ravza Kavakçı yaptı.  İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Uluslararası İşgücü Genel Müdürü Sadettin Akyıl, Cumhurbaşkanlığı Sosyal Politikalar Kurulu Üyesi ve Türk Kızılay Genel Müdürü Dr. İbrahim Altan, Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Kadın, Aile, Eğitim ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Abdullah Aksoy ve İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç da panele katıldı. 

"SINIRLARI İYİ TUTARAK MESELEYİ ÇÖZEBİLECEKLERİNİ ZANNEDİYORLAR" 

Panelde konuşan İçişleri Bakan Yardımcısı İsmail Çataklı, "Göçe bakışla ilgili genel bir sorun olduğunu düşünenlerdenim. Tarih boyu da dünyayı büyük oranda göçler şekillendirmiştir. Göç hayatın parçası. Yapılması gereken, tarihin her döneminde olmuş bu olguya doğru bakışla çözümler aramak lazım. Türkiye olarak diyoruz ki, birincisi göç meselesinde işin kaynağına odaklanalım. Kaynağında sorunlara çözümler arayalım. Demokrasi, insan hakları, hukukun üstünlüğü diye bazı ülkelere, bazı ülkeler gitti deyim yerindeyse züccaciye dükkanına girmiş fil gibi her tarafı yıktı, döndüğünde dünyada insanlar bazı ülkelerde Saddam gibi bir zalimi bile arar hale geldiler. Kaynağında sorunları çözmek nasıl olacak? Birincisi sorunun kaynağı kendimiz olmayacağız. Sorunun kaynağı kendimiz değilsek o sorunu orada çözebilmek için mücadele edeceğiz" dedi.  

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *