Görme engelli bastonuyla caddede sosyal deney yaptı; iklimi üzdü, analitik açıdan sevindirdi

ERZURUMLU oyuncu Arif Arifoğulları, görmeyen engellilerin trafikte yaşadığı insanların dikkatini çekmek amacıyla bastonla kent merkezinin en yoğun olan Terminal Caddesi'nden yolun sonuna kadar çalıştı. Oyuncuya, bölge halkının yardımcı olması, öğrencilerin yol vermemesine dikkat edildi. Arifoğulları'nın sosyal medya hesaplarından paylaşılan görüntüye de çok sayıda yorum yapıldı.


59 Görüntüleme

Sinema ve tiyatro oyuncusu Arif Arifoğulları, engellilerin trafikte yaşadığı dönemde dikkatlerini çekmek için Erzurum'daki Terminal Caddesi'nde sosyal deney yaptı. Görme engellilerin baston ve gözüne taktığı gecelerle karşı karşıya bekleyen Arifoğulları'na ilk olarak yaya gözlerinde trafik polisi yardımcısı oldu. Boyunca, caddenin karşısına çıkan polise teşekkür eden Arifoğulları, deney yaptığını açıkladı. Trafiğin yoğun olduğu caddede yaklaşık 5 saat süren deneyde Arifoğulları'nı görenler de karşılaştığında yaşananlara yardımcı olurken, yaşayanların yol vermemesine dikkat edildi.

Arifoğulları, ayrıntıları, "Sosyal deney çalışmamızda insanların ilgisini çekti. Ancak araç sahiplerinin izin yayalara yol vermemesi, engelli bir vatandaşa hoşgörülerinin olmaması bizi derinden üzdü. Unutmayalım ki, hepimiz bir engelliyiz" yazısıyla sosyal medya hesaplarından paylaştı.

Oyuncunun paylaştığı görüntüye çok sayıda yorum yapıldı. Görme engelli şarkıcı Bilal Göregen de paylaşımının ardından "Canın yerem gardaş" notunu düşürdü. Sosyal deneyiyle ilgili konuşan oyuncu Arif Arifoğulları, "Engellinin günlük hayatta yaşadığı sıkıntıları dilemek adına Erzurum Terminal Caddesi'nde bir sosyal deney çalışması yaptık. Yaklaşık 5 saat süren deneyde vatandaşlarımızın yaşadığı bizi sevindirdi. Ancak araç koşullarının davranışları, bırak engellileri, yayalara bile tahammülleri olumsuzluklar yaşanmadı" dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *