Genç Kızılay, Kayseri’den afet bölgesine gönüllü gönderiyor

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği deprem sonrası bölgeye yapılan destekler devam ediyor.


214 Görüntüleme

Genç Kızılay Kayseri İl Başkanı Taha Tayfun Bağcı, genel merkezleriyle koordineli şekilde deprem bölgesine destek gönderdiklerini söyledi. Malzeme gönderimi konusunda da ayrı bir çalışma yaptıklarını belirten Bağcı, “Gönüllü olmak isteyenler bize Instagram üzerinden mesaj attıkları takdirde kendilerine hızlıca geri dönüş sağlıyoruz. Ayrıca Cumhuriyet Meydanında bulunan Ok Burcu iletişim merkezimize gelerek başvurabilirler” dedi.

Kahramanmaraş’ın Pazarcık ilçesinde sabaha karşı 04:17 saatinde meydana gelen ve 10 ilin etkilendiği deprem sonrası bölgeye yapılan destekler sürüyor. Kayseri’den de bölgeye çok sayıda ekip yola çıktı. Genç Kızılay Kayseri İl Başkanı Taha Tayfun Bağcı, şube olarak yaptıkları çalışmaları anlattı. Bağcı, “Genel merkezimiz koordinasyonuyla ilerliyoruz. Genel merkezimiz bize gitmemiz gereken illeri söylüyor. Sabah Adıyaman’a bir araç çıkardık şimdi de Kahramanmaraş’a araç çıkarıyoruz. 50-60 tane daha gönüllümüzü bekletiyoruz. Genel merkezimizden talep geldiği takdirde Kayseri Kızılay olarak da biz de alana gönüllü olarak gönderiyoruz. Orada Kızılay’ımızın yürüteceği destek çalışmalarına aktif olarak katılacaklar. Sabah saatlerinden bu yana ciddi bir talep var; vatandaşlarımız katılmak istiyor. Onları organize ederek parça parça koordineli bir şekilde deprem bölgelerine destek göndermeye devam ediyoruz” diye konuştu.

‘RESMİ KURUMLARIN AÇIKLAMALARI HARİCİNDE HERHANGİ BİR YERE YARDIM YAPILMAMALI’

Art niyetli kişilere karşı dikkatli olunması konusunda da uyarıda bulunan Bağcı, “Malzeme gönderimi konusunda şubemiz ayrı bir çalışma gerçekleştiriyor. Bağış hesabı da açıldı. Bunun haricinde battaniye, soba benzeri şeyler bağışlayan iş insanlarımız da oldu. Bizim daha çok yapmış olduğumuz, gönüllülerimizin deprem bölgesindeki desteğe yönlendirmek. Gönüllü olmak isteyenler bize Instagram üzerinden mesaj attıkları takdirde kendilerine hızlı bir geri dönüş sağlarız veya Cumhuriyet Meydanında bulunan ok burcu iletişim merkezimize gelerek başvurabilirler. Koordinasyon halinde gönüllülerimizi, vatandaşlarımızı bekliyoruz. Malumunuz deprem sırasında bazı art niyetli kişiler krizi fırsata çevirmeyi düşünüyorlar. Bu konuda Kızılay’ımızın resmi hesapları dışında AFAD ve benzeri kurumlarımızın resmi duyuruları dışında hiçbir şekilde hiçbir yere itimat etmemeleri gerekir” şeklinde konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *