Enerjisa Enerji, Plug And Play İle İş Birliğine İmza Attı

Enerjisa Enerji, Plug and Play ile Silikon Vadisi’ne adım atıyor


2224 Görüntüleme

 Enerjisa Enerji, Silikon Vadisi'ndeki girişimler ve şirketler için küresel inovasyon platformu olan Plug and Play ile iş birliğine imza attı. Atılan imza ile Enerjisa Enerji, Türkiye’de faaliyet gösteren Plug and Play’in İstanbul Ofisi Akıllı Şehirler Dikeyin kurucu üyelerinden biri olurken bu girişimle beraber ekosistemindeki bilgi ve deneyim alışverişini hızlandırarak sahada proje, iş birliği ve yatırım fırsatları yaratmayı hedefliyor.  

Enerjisa Enerji, İstanbul’da gerçekleştirilen törenle Silikon Vadisi'ndeki girişim ve şirketler için küresel inovasyon platformu Plug and Play ile yeni bir iş birliğine imza atarak, Plug and Play İstanbul Ofisi’nin Akıllı Şehirler dikeyinin kurucu üyelerinden biri oldu. Platform; akıllı şehirler, sürdürülebilirlik, enerji, sağlık, nesnelerin interneti, tedarik zinciri, fintek gibi farklı konu başlıkları üzerinde çalışırken üyesi olan şirketlere dünya çapında potansiyel iş birlikleri için network ağı sunuyor. Tören,  Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar ile Plug and Play Türkiye ve EMEA Bölge Direktörü Lale Can Gözübüyük’ün katılımıyla gerçekleştirildi.  

“İNSANIN HAYATIYLA İLGİLİ FAYDA SAĞLAYAN NE VARSA HEPSİNDE VAR OLMAYI SÜRDÜRECEĞİZ” 

Törende konuşan Enerjisa Enerji CEO’su Murat Pınar, gerçekleştirilen iş birliği ile ilgili şunları söyledi: 

“Bugün kurumsal şirketlerin yenidünya düzeninde startuplar ile hız kazanması sağlanıyor. Biz Enerjisa olarak son 9 dönemdir kurum içi girişimcilik programımızı başlatmıştık. Binden fazla projenin 35’ten fazlası desteklendi ve 8 tanesi şu an canlıda. Bunu yaparken aynı zamanda Türkiye’deki startuplar, enerji dünyası, sürdürülebilirlik, iş sağlığı ve güvenliği konularında da çalışmalarımızı yapmış, desteklemiştik. Enerjisa olarak tüm bunları Türkiye’de gerçekleştiriyoruz ama biz artık bunun dünyaya açılması gerektiğine inanıyoruz. Oradan buraya fikirler, buradan oraya çözümler. Bugün dünyanın en önemli hikâyesi hızlı olabilmek, önemli kararları hızlı verebilmek. Dünyanın önemli hızlandırıcılarından Plug and Play ile geldiğimiz noktada Türkiye’de yaptığımız girişimleri, dünya platformuna nasıl taşırız, global nasıl oluruz ve ülkemize nasıl fayda sağlarız düşüncesi ile hareket ediyoruz. Türkiye’nin hikâyesine baktığımızda enerjinin yüzde 90 dışarıya bağımlı olduğunu görüyoruz. Son 5 yılda 200 milyar dolarlık enerji faturası ödendi. Bu anlamda bahsi geçen startupların Türkiye’nin enerji egemenliğini, kendi bağımsızlığını sağlayabileceği projelere çok büyük katkı sağlayacağını düşünüyoruz. Türkiye’nin yüzde 25’ine elektrik hizmeti veren bir şirket için dünyada da en az yüzde 25 ile beraber olmak istiyoruz. Bugün onlarla imzaladığımız anlaşma gelecekte hem Enerjisa’ya hem Türkiye’ye hem de dünyaya birçok katkı sağlayacak. Akıllı şehirler konusu ve bunun altındaki başlıklarda, insanın hayatıyla ilgili fayda sağlayan ne varsa bunların hepsinde var olmayı sürdüreceğiz.” 

“ORTA ASYA VE DOĞU AVRUPA’DA İSTANBUL ÜZERİNDEN BÖLGESEL BİR MERKEZ OLMAYI HEDEFLİYORUZ” 

Plug and Play Türkiye ve EMEA Bölge Direktörü Lale Can Gözübüyük ise “Dünyanın en büyük inovasyon şirketlerinden biri olan Plug and Play Türkiye’de 2 senedir operasyon gösteriyor. Dünya genelinde 50’den fazla ofisimiz, 500’den fazla şirketle iş birliği halindeyiz. 50 binden fazla girişimle çalışıyoruz. Kurumların inovasyon departmanlarının uzantısı gibi çalışıyor, kurumlarla girişimleri bir araya getiriyoruz. Bildiğimiz pek çok dev startupın ilk yatırımını yapan şirketiz, o açıdan çok gururluyuz. Türkiye’de 2 senedir çalışıyoruz. Özellikle Orta Asya ve Doğu Avrupa’da İstanbul üzerinden bölgesel bir merkez olmayı hedefliyoruz. Türkiye’de ilk önce mobilite ve nesnelerin interneti odağında başladığımız çalışma, akıllı şehirler odağında dev bir inovasyon platformu olacak. Enerjisa ile enerjinin alt başlıkları diyebileceğimiz pek çok kısımda dünyada neler var, nasıl gelişmeler oluyor, startuplar nerelere odaklanıyor, teknoloji nasıl eviriliyor gibi konuları çalışacağız. Ve onları yüzlerce startup ile tanıştıracağız. Bu startuplardan bazılarına yatırım yapacak, bazılarını şirket bünyesinde değerlendirip, ürünlerini satın alıp kurumsal inovasyonu geliştirme konusunda yardım alacaklar” açıklamalarında bulundu.  

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *