Emlakçılar, banka kredilerinin önünün açılmasını istiyor

Ertan Taştan Mülk Ofisi, sektör temsilcilerini kahvaltıda buluşturdu. Sektörde yaşanan problemler masaya yatırılırken banka kredilerinde ve fahiş kira artışında yaşanan problemlerin çözülmesi talep edildi.


229 Görüntüleme

Ertan Taştan Mülk Ofisi organizesinde bir restoranda gerçekleştirilen  programda emlak sektörünün sorunları konuşuldu. Ertan Taştan Mülk Ofisi Sahibi Ertan Taştan, pandemi sebebiyle ara verdikleri toplantıları yeniden başlattıkları için mutlu olduklarını söyledi. Taştan, “Pandemiden sonra, fiyatlarda ciddi bir artış oldu. Kayseri'de genel anlamda kentsel dönüşüm hızlandığı için, kiralık daire talebi arttı. Talep artınca da fiyatlar yükseldi. Faiz oranların düşmesi konusunda bir söylenti var. Hâl böyle olursa fiyatlarda artış ön görüyoruz. Gayrimenkul alacak kişilerin bugünlerde değerlendirmesini tavsiye ederiz” dedi. 

Sektör Temsilcisi Engin Arıkan da, “Bütün esnaf arkadaşlarımızın, her hafta geleneksel haline gelen, kahvaltı ya da öğle yemeği organizasyonuyla, hep bir araya gelip müşterilerimize daha iyi nasıl hizmet edebilirizi konuşuyoruz” dedi. 

Sektör temsilcisi Derviş Kilci de, 2022 yılında gayrimenkul sektöründe sıkıntılar olduğunu söyleyerek, “Sektörde ciddi sıkıntılar yaşanmaya devam ediyor. Özellikle bankaların kredileri ile alakalı frene basması ciddi anlamda sektörü zora soktu. 2023 yılında bunun çözüleceğini umuyoruz. Kira fiyatlarıyla ilgili ciddi artışlar var. Bunda dövizin etkili olduğunu düşünüyoruz. Devletimizin bu konuda çalışma yaptığını biliyoruz, inşallah piyasa rahata erdirilecektir” şeklinde konuştu.

Sektör temsilcilerinden Cumhur Yıldırım da, programın amacının birlik ve beraberlik olduğunu vurgulayarak organizasyonda emeği geçenlere teşekkür etti.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *