e-Fatura'ya zorunlu geçiş için son tarih 1 Temmuz

e-Fatura'ya zorunlu geçiş için son tarih 1 Temmuz


143 Görüntüleme

Yıllık cirosu 3 milyon lira ve üzeri olanların e-Fatura'ya zorunlu geçişine sayılı günler kaldı. 1 Temmuz'a kadar geçiş sürecini değiştirerek değiştiren İşNet e-Dönüşüm Hizmetleri Grup Müdürü Ayhan Akgöz, e-Fatura'ya geçmek zorunda olanların 1 Ocak'a kadar e-Defter'e de geçmek zorunda olduğunu söyledi.

e-Fatura hizmetlerine geçişe sayılı günler kaldı. 2022'de yayımlanan Vergi Usul Kanunu (VUK) 535 nolu tebliğe göre e-Fatura hizmetlerinin zorunlu olarak başlatılması olan kayıt 1 Temmuz 2024'e kadar geçiş sürecinin tamamlanması gerekiyor. Bu tebliğin oldukça geniş bir yelpazeyi kapsadığını İşNet e-Dönüşüm Hizmetleri Grup Müdürü Ayhan Akgöz ise 2022'den bu yana yıllık cirosu 3 milyon lira ve üzeri olanda bulunanlar 1 Temmuz 2024'e kadar e-Fatura sisteminin geçmediğini duyurdu.

 

Akgöz, “Cirosu 500 bin lira olan e-ticaret şirketlerinin tebliğ kapsamında 1 Temmuz'a kadar e-fatura ve e-arşiv fatura uygulamasına geçmek zorunda. Bunun yanı sıra tebliğ kapsamında, 2022 ve sonrasında cirosu 500 bin liraya ulaşan gayrimenkul ve motorlu taşıtlar alanında imalat, alım, satım ve kiralama yapanlar da bulunuyor. Bu alanların elde edilen ciro değil, toplam cirodur. Kültür ve Turizm Bakanlığı ile belediyelerden yatırım veya işletme belgesi almak amacıyla konaklama hizmeti veren otel işletmeleri de cirodan bağımsız olarak 1 Temmuz'a kadar e-Fatura ve e-Arşiv Fatura sistemlerine dahil olmalıdır. e-Fatura kullanımı zorunlu olan tüm işletmeler, aynı zamanda 1 Ocak 2025 tarihine kadar e-Deftere'yi geçmek zorunda" dedi.

“EN VERİMLİ ÇÖZÜM, ÖZEL ENTEGRATÖR KULLANMAK"

2022 ve sonrasında cirosu 10 milyon lira ve üzeri olan giden de 1 Temmuz'a kadar e-İrsaliye sistem geçişinde istatistiki vurgulayan Akgöz, “e-Fatura ve e-Arşiv Fatura hizmeti, özel entegratör, Gelir İdaresi Başkanlığı portalı ve entegrasyonu olarak 3 farklı kullanılabilir. KOBİ'lerin en düşük yatırımla ve en verimli şekilde kullanılabilen yöntemle, özel entegratörle çalışmasıdır. İşNet Özel Entegratörü olarak sunduğumuz hizmetle biz de yasal süreler içinde belge saklama, doğrudan Luca MMP'ye sunma, çok kullanıcılı erişim imkanı, mobil uygulama ve özel fatura tasarımı yapma olanakları sunuyoruz. 25'inci yılını kutlayan İşNet olarak, 1 Haziran ile 31 Temmuz tarihleri ​​arasında bizden hizmet almaya başlayan şirketlere '25. yıla özel 250 e-Fatura kontörü' hediye ediyoruz. Bu kampanya, hiçbir koşullu olmaksızın tamamen ücretsizdir. Ayrıca, uygun ücretlerle hizmet alırken ve mobil uygulamamızı ücretsiz kullanma sonrasında da devam edecek" diye konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *