Dünya Snowcross Şampiyonası ve KışFest, Erciyes’te başladı

Dünya Snowcross Şampiyonası ve KışFest, Erciyes’te başladı


175 Görüntüleme

Yüzbinleri ağırlayacak Dünya Snowcross Şampiyonası, SNX Türkiye ve aynı anda yapılacak Erciyes KışFest açılış seremonisiyle start aldı. Türkiye’nin yıldızlarının da yarışacağı Erciyes Cup yarın başlayacak. SNX Türkiye dünyanın dört bir yanında, milyarlarca kişi tarafından canlı izlenecek.

Türkiye’de ilk kez yapılan Snowcross Dünya Şampiyonası’nın 2024 sezonu Türkiye’nin en büyük kış sporları merkezi Erciyes’te başladı. Cumhurbaşkanlığı himayelerinde gerçekleşecek SNX Türkiye’nin yanı sıra Erciyes KışFest de açıldı.

SNX Türkiye açılış seremonisinde konuşan TBMM Milli Savunma Komisyonu Başkanı ve Kayseri Milletvekili Hulusi Akar, “Erciyes çok büyük özellikleri barındıran bir bölge. Belediye başkanlarımızın yaptığı yatırım ve gerçekleştirdiği projelerle çok daha önemli hale geldi. Kayseri için ayrı bir iftihar kaynağı. Dünya Kar Motosikleti Şampiyonasıyla çok daha önem kazanacak. Hem ülkemiz için hem dünya için yeni merkez olacak. Bu yarışmalar insanları birleştiren, kardeşliği, barışı, huzuru sağlıyor. Bu yönüyle bizim için ayrı bir önemi var” şeklinde konuştu.

KAYSERİ MARKASI İÇİN ÖNEMLİ BİR ETKİNLİK

Kayseri Milletvekili Dr. Murat Cahit Cıngı, Erciyes Kayak Merkezi’nin Kayseri’ye kazandırarak binlerce fayda sağlandığını belirterek, “Kayseri markasının Erciyes ile beraber tüm dünyada tanınmasına ve bilinmesine ve 82 ülkede önemli televizyon ve spor kanalları tarafından verilecek. Böylece Kayseri markasının daha çok bilinmesine neden olacak bu organizasyondan dolayı mutluyuz” ifadelerini kullandı.

 

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *