Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Malezya Dışişleri Bakanı Abdullah ile görüştü

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Malezya Dışişleri Bakanı Seyfeddin Abdullah'ı kabul etti. Ziyarette, Türkiye Diyanet Vakfı(TDV) ve Malezya İslam Teşekkülü Danışma Kurulu(MAPIM) arasında 'İnsani Yardım ve Yardım Projeleri' Protokolü imzalandı.


369 Görüntüleme

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş, Malezya Dışişleri Bakanı Seyfeddin Abdullah ve beraberindeki heyet ile makamında bir araya geldi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erbaş, Malezya Dışişleri Bakanı Abdullah'a ve heyete ziyaretleri için teşekkür etti.

İki ülke arasındaki ilişkilere değinen Erbaş, Türkiye ile Malezya arasındaki din eğitimi alanındaki işbirliğinin de uzun yıllara dayandığını hatırlattı. TDV ile MAPIM arasında imzalanacak olan protokol ile iş birliğinin daha da artacağını belirten Erbaş, "Dünyada pek çok bölge, devlet, şehir, o şehirlerde yaşanan mağduriyetler, mazlumiyetler var, bizim yardımımıza muhtaç. Cenab-ı Hak, 'Hepiniz toptan Allah'ın ipine sarılınız, ayrılıp bölünmeyiniz' buyuruyor. İşte o birlik, beraberlik içerisinde biz elimizden geleni yapalım, güçlerimizi birleştirelim ve mazlum insanların yanında olalım. Bu bizim için en büyük kazanç olacaktır inşallah" dedi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *