Denizli merkezli 7 ilde dolandırıcılık operasyonunda 31 kapsamlı

Denizli merkezli 7 ilde dolandırıcılık operasyonunda 31 kapsamlı


38 Görüntüleme

DENİZLİ merkezli 7 ilde, internette sunulan sahte ilanlarla 61 ilde 155 kişi yaklaşık 20 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla gözaltına alınan 74 şüpheliden 31'i tutuklandı.

Denizli İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, şüphelilerin 'Açık şapka' olarak tabir edilen kimliği belirlenemeyen telefon hatlarını kullanarak internet üzerinden sahte araç ve ürün duyurusu yaparak, halktan 'kapora' ya da parçaların tamamını alıp, ürünleri teslim etmediğini tespit etti. Denizli Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı'nın Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), şüphelileri belirlemek için teknik ve fiziki takip başlatıldı. Şüphelilerin bu şekilde 61 ilde 155 kişinin yaklaşık 20 milyon lira dolandırıldığı belirlendi. 8 ay süren teknik ve fizik takibinin ardından Denizli merkezli Afyonkarahisar, Aydın, İzmir, Mersin, Adana ve Diyarbakır'da eş zamanlı operasyon gerçekleştirildi. 'Böyle işlemek amacıyla örgütlenmiş, örgüte üye olmak, 'Nitelikli dolandırıcılık' ve 'Suçtan kaynaklanan mal varlığının değerlerinin aklanması' suçundan 74 kişi gözaltına alındı.

Şüpheliler, jandarmadaki operasyonların ardından yoğun güvenlik önlemleriyle adliyeye sevk edildi. Mahkemeye çıkarılan 74 şüpheliden 31'i tutuklandı, diğerleri ise adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *