DENİZLİ 'deki orman yangını kaynak makinesinden sıçrayan kıvılcımdan çıkmış: 3 gözaltı

DENİZLİ'de 100. Yıl Atatürk Ormanı'nda dün ortaya çıkan askerlerin havadan ve karadan müdahalesiyle 5 saat sonra kontrol kapsamında söndürülen orman yangınıyla ilgili 3 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin, bir fabrika inşaatında kaynak yaparken, kılavuzun sıçraması sonucunun parlamasının neden olduğu ileri sürüldü.


132 Görüntüleme

Akan Mahallesi'ndeki fabrika ve düğün salonları ile yakın çevresinde bulunan 100. Yıl Atatürk Ormanı'nda, dün saat 17.00 sıralarında yangın çıktı. Yangına Denizli Orman Bölge Müdürlüğü'ne bağlı 4 uçak, 2 helikopter, 120 personel, 15 arasöz, 5 su ikmal aracı, 2 ilk müdahale aracı, 2 treyler, 2 dozer, 2 greyder ve 10 hizmet aracının yanı sıra Denizli Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesi Daire Başkanlığı 'na bağlı 13 arazöz, 5 tanker, 5 destek aracı ve 60 itfaiye personeliyle müdahale edildi. Yangının kontrol ürünlerinin hazırlanmasından hemen sonra bu defa bu defa Aktepe Mahallesi'ndeki ormanda yangın çıktı. Ekipler, buradaki alevlere de havadan ve karadan müdahale ederek, dağılım yoğunluğundan yaklaşmayı söndürdü. Yangında 30 hektarlık orman yanarak zarar gördü.

 

İtfaiye ve polis ekiplerinin yaptığı incelemede, 100. Yıl Atatürk Ormanı'ndaki yangına, bir fabrika inşaatında yapılan kaynaktan sıçrayan kılavuzun neden olduğu belirlendi. Sıçrayan kılavuzlarının kuru otları tutuşturduğu, hızla ilerleyen alevlerin ormana sıçradığı anlaşıldı. Soruşturma kapsamındaki fabrika inşaatında kaynak yapan SM, HM ve MM polis tarafından ele geçirildi. Polisteki şüphelilerin operasyonlarının gerçekleştiği bildirildi.

 

Aktepe Mahallesi'ndeki diğer yangının nedeninin araştırıldığı bildirildi.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *