DEKANLIK YARIŞI ERKEN BAŞLADI PROF.DR. ÇELİK Mİ, DOÇ.DR BENLİ Mİ ?

Kayseri’de yeni kurulan ve Sağlık Bilimleri Üniversitesi’ne bağlı olarak faaliyet gösterecek olan Kayseri Şehir Hastanesi Tıp Fakültesi’ne atanacak Dekan için şimdiden iki önemli isim öne çıkmış bulunuyor. Biri Şehir Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. İlhami Çelik diğeri de Kayseri İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Ali Ramazan Benli.


1165 Görüntüleme

Akademik unvan olarak Prof. Dr. Çelik’in avantajı bulunurken, Doç.Dr. Ali Ramazan Benli’yi çok belirgin şekilde destekleyen Yahyalı Cemaati’nin bu akademik Ünvar farkını rahatlıkla kapatacak güçte olduğu öne sürülüyor.

Şehir Hastanesi Başhekimi Prof.Dr. İlhami Çelik ile İl Sağlık Müdürü Doç.Dr. Ramazan Benli’nin görev sürelerini belirleyen sözleşmeleri 12 Nisan 2021  tarihinde sona eriyor. Bu tarih öncesinde her iki ismin de, yeni kurulan tıp fakültesine dekan olarak atanmak için ciddi şekilde kulis çalışmalarında bulunduğu iddia ediliyor.

Sağlık çevrelerinden yeni adayların da çıkacağı ve Sağlık Bakan yardımcısı olarak da bir süre görev yapan, ERÜ eski Rektörü de olan Prof. Muhammed Güven’in de bu isimlerden biri olabileceği belirtiliyor.

Halen kurulacak olan tıp fakültesinin her türlü alımının da, beş yıllık yapılan sözleşme gereği yine YDA şirketinde olacağı ifade edilirken, bu sürenin 3 yılının geçtiği belirtiliyor. Kalan iki sene içinde de tıp fakültesinde ancak çalışma sisteminin oturacağına dikkat çekilirken, 5 yıl bittikten sonra fakülte dekanlığının alımlar için YDA’nın dışında başka şirketlerden de teklif alacağı hatırlatılarak, bu nedenle bazı büyük tedarikçi medikal şirketlerinin şimdiden atanacak DEKAN ismi üzerinde etkili olmaya çalıştıkları öne sürüldü. Tüm bu ihtimaller gözönüne alınarak ve gerek Prof. İlhami Çelik’in gerekse Doç.Dr. Ali Ramazan Benli’nin halen yaptıkları görevlerdeki başarı oranları da hesaba katılarak karar verilmesinin yerinde olacağı belirtiliyor. Ayrıca çıkacak farklı isimlerin de mutlaka değerlendirmeye alınmasının tarafsızlık ve liyakat gereği önemli olacağına dikkat çekiliyor.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *