Dağtekin İnşaat, Seyrani 46. Etap Projesi’nin temeli attı

Dağtekin İnşaat, Erkilet ve Yavuzlar mahallelerinin ardından Seyrani Mahallesine de kentsel dönüşüm projesi kapsamında temel attı. Törende konuşan Dağtekin İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Dağtekin, kentsel dönüşüm projesi kapsamında, insanlara hem kira yardımı hem de tapu muafiyeti sağlandığını söyledi.


241 Görüntüleme

Dağtekin İnşaat Kocasinan İlçesine bağlı Seyrani Mahallesinde, Seyrani 46. Etap Projesi kapsamında temel atma töreni düzenlendi. Törende yaptığı konuşmada depreme dikkat çeken Yönetim Kurulu Başkanı Yalçın Dağtekin, firma olarak deprem yönetmeliğine uygun konutlar ürettiklerini vurguladı. Kentsel dönüşüm kapsamında Seyrani 46. Etap projesinde 3+1 lüks konutlar yapılacağını kaydeden Dağtekin, “Seyrani'de Dağtekin İnşaat olarak yaklaşık 20 binamız var. Kentsel dönüşüm projesi ile birlikte yaptığımız bu 20 binaya biz tamamen kentsel dönüşüm yapıp buradaki insanları sağlam güvenli evlere taşımış oluyoruz. Bu da hem bizim için hem de Kayseri için bir gurur. Çünkü bu son depremlerde anlaşıldı ki insanlar güvenli ve huzurlu bir şekilde yaşamak istiyor. Onun için de yapıları tamamen Jet Grout, c30 beton özellikle demir kalitesi 20'lik demir ile yapıldı. Son yapılan sistemle herkese mutlu bir ev sahibi yapacağız. Şu anda Seyrani bölgesinde özellikle havaalanı, şehir merkezi ve buradan Kadir Has, havaalanı yolu çok yakın. Özellikle şehir merkezi olarak Kayseri'nin göbeği diyebiliriz. Şu anda parklarıyla, yaşam alanlarıyla, okullarıyla burası inşallah Kayseri'nin gözdesi, güzel bir bölgesi olacak. Onun için de biz hız verdik. Riskli yapıları hemen bir an evvel yıkıp, sağlam güvenli evler yapıyoruz. Kayseri de en fazla kentsel dönüşümü yapan biziz hem Erkilet'te yaptık hem Yavuzlar'da yaptık hem burada yaptık. Şu anda biz direkt bakanlıktan, kentsel dönüşüm projesi kapsamında, insanlara hem kira yardımı hem tapu muafiyeti yapıyoruz. Kısa zamanda evlerini yeniden yapıp teslim ediyoruz. Kayseri'nin bir an evvel güçlü, sağlam, güvenli yapılara kavuşması için çok önemli olduğunu ve bunun içinde bütün müteahhitler ve belediyelerimizle birlikte inşallah hızlı bir şekilde önceliğimiz riskli eski binaları tamamlamak oldu. Çünkü son deprem veya bundan sonra ki yaşam alanlarını daha kaliteli daha lüks olması için özellikle eski yapıları yıkmamız lazım” ifadelerini kullandı. 

‘KAYSERİ’DE İNSANLAR HER FİRMADAN GÜVENLE EV ALABİLECEK’

Cumhurbaşkanının onayıyla, KAYIMDER’in oda sistemine geçtiklerini söyleyen Dağtekin, bundan sonraki süreçte Kayseri’de insanlar ev alırken her firmaya güvenebilecekleri bir sistem kurulacağını belirtti. Dağtekin, “Yeni bir yönetmelikte bekliyoruz. Bu kentsel dönüşümle ilgili. Biraz prosedürler var ama biz çok şükür bunları aştık. Biliyorsunuz yarın seçim var. İnşallah bundan sonra devletimiz bu işin üstüne biraz daha düşerse biz de müteahhitler olarak Kayserimizi hızlı bir şekilde yenileyeceğiz, güzelleştireceğiz. Şu anda özellikle fiyatlarımız çok uygun. Burada taksit seçeneğimiz ve vade var. Gerçekten de burada herkes ev sahibi olabilir. 3+1 çok lüks bu evler gerçekten de çok geniş, çok ferah, ömür boyu yaşayabilecekleri bir alan. 4+1 çeşitlerimiz mevcut. Bu evler diğer bölgelere nazaran kentsel dönüşümle birlikte çok uygun maliyetlere getirip, inşallah daha uygun ev sahibi yapıyoruz. Şu anda da dediğim gibi hem takas imkânımız var. Kredi avantajlarından yararlanabiliyorlar. Hem de bizim direkt kendi finansmanımızla ev sahibi olabiliyorlar. Bizim şu anda bilindiği üzere KAYIMDER olarak yani Kayseri Müteahhitler Derneği olarak bir oda sistemimiz var. Sayın Cumhurbaşkanımız onayladı. Bundan sonraki süreçte müteahhitlerimizin daha da kaliteli daha vasıflı, özellikle suiistimale yer vermeden herkesin güvenini alacağı, her müteahhite güveneceği bir ortamı sağlamaya çalışıyoruz. Kayseri'de insanları artık ev alacakları her firmadan güvenli bir şekilde alma sistemini kuracağız” şeklinde konuştu.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *