Dağcılar Erciyes’te buluşuyor

Türkiye’de ilk kez Kayseri Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. tarafından başlatılan zirve tırmanışları, bu sezon da 26 Ağustos itibariyle Erciyes Dağı’nda gerçekleşecek.


202 Görüntüleme

Büyükşehir Belediyesi Erciyes A.Ş. tarafından zirve tırmanışları bu sezon 26 Ağustos itibariyle başlıyor. Erciyes A.Ş.’nin profesyonel dağ rehberleri eşliğinde sürdürülecek olan zirve tırmanışlarında, doğaseverlere zirvede unutulmaz anlar yaşatılıyor.
26 Ağustos Cumartesi günü başlayacak olan zirve tırmanışı, 2 Eylül, 9 Eylül, 16 Eylül, 23 Eylül ve 30 Eylül haftaları ile devam edecek. Tırmanışta dağcılar her Cumartesi günü Tekir bölgesinde toplanacak. Daha sonra 2 bin 800 metredeki Dağ Evi’nde keyifli bir gece geçirecek. Sabahın çok erken saatlerinde tırmanışa geçen katılımcılar güneşin doğuşunu Erciyes’in zirvelerinde seyrederek manzaranın keyfini çıkaracak. Katılımcılar, yaklaşık 9 saatlik bir yürüyüşten sonra 3 bin 917 metrelik Erciyes’in zirvesine tırmanmış olacak. Zirvede 1 saat zaman geçiren dağcılar, fotoğraf çekimi yaptıktan ve zirve defterini imzaladıktan sonra Pazar günü öğle saatlerinde Tekir Yaylası’na inecekler.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *