CIA'in Kaşıkçı raporu sızdı: Öldürülmesini Prens Selman onayladı

Amerikan basınının ulaştığı CIA raporuna göre; Cemal Kaşıkçı'nın öldürülmesini Prens Selman'ın onayladığı kaydedildi. Raporda, Kaşıkçı'yı öldüren cinayet ekibinin kullandığı iki özel jet, bir yıldan daha kısa bir süre önce Veliaht Prens Selman tarafından ele geçirilen bir şirkete ait çıktı. Yakında Veliaht Prens ile görüşecek olan Joe Biden'ın, cinayetten Prensi sorumlu tutacağı kaydedildi.


602 Görüntüleme

Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, düzenlediği günlük basın toplantısında Cemal Kaşıkçı cinayetini ile ilgili önemli açıklamalarda bulunurken, CIA tarafından hazırlanan raporun kısa süre içinde açıklanacağını duyurdu.

Amerikan basını ise, CIA'in hazırladığı rapora ulaştı. ABD istihbarat birimlerinin raporuna göre; Kaşıkçı'yı öldüren cinayet ekibinin kullandığı iki özel jet, bir yıldan daha kısa bir süre önce Veliaht Prens Selman tarafından ele geçirilen bir şirkete ait çıktı. Raporda ayrıca; Bin Selman'ın Kaşıkçı'nın öldürülmesini onayladığı belirtildi.

Yakında Veliaht Prens ile görüşecek olan Joe Biden'ın, cinayetten Prensi sorumlu tutacağı kaydedildi.

Biden seçim döneminde, Kaşıkçı cinayetinin tüm detaylarıyla aydınlatılacağı vaadini vermişti.

Cemal Kaşıkçı, 2 Ekim 2018 tarihinde evlilik işlemleri için gittiği Suudi Arabistan İstanbul Başkonsolosluğunda, Suudi suikast timi tarafından vahşice öldürülmüştü.

KAYNAK: HABER7

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *