Çırak kız çocuğuna istismar sanığı kadın kuaförüne 78 yıla kadar hapis istemi

ZONGULDAK'ta kadın kuaförü Hasan E. (46) hakkında yanında çalışan çırak öğrenci Ö.T.'ye (14) yönelik 'Zincirleme şekilde üreme cinsel istismarı', 'Kişiyi hürriyetinden kılma' 'Çocuğa karşı cinsel taciz' suçlamalarıyla 78 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.


55 Görüntüleme

İddianamede ifadelerine yer verilen kız çocuğu, “Hasan bana 'seni istiyorum, seninle olmak istiyorum' şeklinde mesajlar attı. Zaman bana dokunmaya, beni kısıtlamaya ve kıskanmaya başladı” dedi. Tutuklanan Hasan E. ise “Ö.T.'nin iş yerinde huzursuzluklar nedeniyle kendisine uyarlandığını iftira atıldığını öne sürdü. İddianamede kız çocuğunun kaydettiği ve şikayetçi olmadan önce ikili arasında geçen belirtilen konuşma içeriği de yer aldı.

Kadın kuaföründe çırak olarak çalışan kız çocuğu Ö.T., sergilenen sahibi Hasan E.'nin kendisine cinsel istismarda bulunduğunu ve ailesine attığını zorlayan mesajlar anlattı. Aile, Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek şikayetçi oldu. Pedagog tarafından alınan ifadelerde 'ustası' Hasan E.'nin kendisine dokunduğu ve koptuğu, yerinde sıkıştırılarak fiziksel taleplerde görüldüğü belirtildi. Savcının talimatıyla alınan Hasan E. ifadesinde, kendisine iftira atılarak ileri sürerek suçlamayı reddetti. Kuaför Hasan E. çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ara eleman ihtiyaçları için faaliyet gösteren çırak öğrenci kaydeden Zonguldak Mesleki Eğitim Merkezi'nin, Hasan E.'nin yanında çalışan diğer 2 öğrencinin de sözleşmesini feshettiği öğrenildi.

SÖZLÜ TACİZ, CİNSEL İSTİSMAR İDDİASI

Zonguldak Cumhuriyet Başsavcılığı soruşturmasını tamamlayarak iddianame hazırlandı. İddianamede şikayetçi olduğu belirtilen Ö.T.'nin ifadelerine yer verildi. Ağustos ayından beri Hasan E.'nin kuaföründe staj yapmakta olan Ö.T., “Hasan bana 'seni istiyorum, senden olmak istiyorum' şeklinde mesajlar attı. Yaz aylarında, sözlü olarak 'seni istiyorum, sen çok güzelsin' gibi sözler söylüyordu. Yüz yüze de mesaj atarak beni taciz etti. Birileri zaman mesaj atıyordu. Zaman bana dokunmaya, beni kısıtlamaya ve kıskanmaya başladı. Dokunmalarına izin ver. Bu ay 3 kez kıyafetimin üstünden göğüslerimi sıktı. Bir süre önce de Hasan beni iş yerine kilitlenmişti. Kapıyı yedek anahtarlarla değiştirin” dedi.

EVİNE ÇAĞIRIP 'ALKOL ALALIM' DEMİŞ

İstismara karşı direnmeye çalışıyor ve Hasan E.'ye tokat attığını da anlatıyor Ö.T. “Ben tokat atınca Hasan da bana attı. İstediklerini yapmayınca, ona izin verdiğimde bana vuruyordu. Evine çağırıp 'alkol kullandığını' söyledi. En son da şikayetçi olmadan 1 hafta önce taciz etti. Şikayetçi olmadan 2-3 hafta önce dükkandaki çoğu parçayı çıkarmadım. Kıyafetlerimi soymaya çalıştım. İzin ver izin ver. Beni sıkıştırıp dudağımdan 3 dakika öptü. Kurtulmak için bıçak çektim. O da bana 'sen ne anlasın' dedi. O bu esnada çıplaktı. Ona dokunmamı istedi, çekişi ortadan kaldırıyordu, izin verdim” diye konuştu.

PARA YÜZÜNDEN İFTİRA

İddianamede, üzerine atıflı suçlamaları reddeden Hasan E. ise “Ö.T.'yi yerinde tutuyordu, huzursuzluklar nedeniyle uyardım. Bu şekilde devam ederse işten çıkaracağımı söyledim. Maaş dışında da para kesmedim. Bu parçaları bana iftira ettiğini düşünüyorum” diyerek kendini savundu.

SES KAYDI ORTAYA ÇIKTI

Ö.T'nin şikayetçi olmadan önce Hasan E. ile arasında geçtiği belirtilen konuşmanın ses kaydı da iddianamede şu şekilde yer aldı:

Erkek: Konu artık kapandı. Yapılmamış deme, bakacağız. Benimle konuşmalarına dikkat edeceksin. Konuyu burada kapatıyorum. Bu tarafta kaldı. Bu tarafta bir şey yok bunun, artık bu tarafta sen normal personelsin. Kimseye benim hakkımda dedikodu yapılması.

Kadın: Senin hakkında dedikodu değil bu.

Erkek: Benim hakkımda yaşadıklarımızı konuşman…

Kadın: Yaşadıkların. Sen kendi başına yaşadı ne yaşadıysan.

Erkek: Tamamlanmayan, bunu duyamayacağım kimseden. Ben konuşuyorum konu kapandı. Bitti, dedi. Beni zıvanadan çıkarıyor. Konu kapandı, bitti. Bakın, ne olduysa oldu, ne yaşandıysa bunu kimseyle konuşup dillendirmeye gerek yok. Konu bu kadar tamam.

ZİNCİRLERME NİTELİKTE CİNSEL İSTİSMAR

Hasan E.'ye ait cep telefonu incelemesinde mesajlaşmanın bir zaman dağılımı ancak silinmiş olduğu ve sosyal medya hesabından da çıkış yaptığı için mesajlara ulaşılamadığı, HTS kayıtlarında ise kuaför ve kız çocuğu arasında 7 ayda 87 görüşme kaydı olduğu, iddianamede belirtildiği belirtildi. Kız çocuğunun Hasan E.'ye iftira atmasını gerektirecek bir durum olmadığını belirten ikili arasındaki seslendirme da hatırlatan Cumhuriyet savcısı yaptığı değerlendirmede 'şüphelinin iş yerinde staj yapılmasının rahatlığından faydalanarak sakatlanmanın staja başladığı ağustos yerinden aralıka kadar yüz yüze ve telefonla cinsel tacizde bulunduğu, öperek, Dokunarak ve soyunarak zincirleme nitelikte cinsel istismarda bulunan, mağdurus iş yerine kilitleyerek hürriyeti yoksun kıldığı' hayatta kalmayı kullandı. İddianamenin Zonguldak 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde kabulüyle Hasan E. hakkında 'zincirleme yoluyla cinsel cinsel istismar, kişi hürriyetinden yoksun kılma, kayıtlı karşı cinsel taciz' suçlamalarıyla 78 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Hasan E. ilerleyen günlerde hakim karşısına çıkacak.

Yazar

ertehaber.com

0 Yorum:

Yorum Bırakın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar işaretlendi *